Acasă / EVENIMENT / 28 de percheziţii, în Argeş şi Dâmboviţa, la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane

28 de percheziţii, în Argeş şi Dâmboviţa, la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul I.P.J. Argeş, beneficiind de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., efectuează 28 de percheziţii, în Argeş şi Dâmboviţa, la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, tăiere fără drept şi sustragere de arbori, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, dare de mită şi luare de mită.
Joi dimineata 90 de poliţişti din cadrul I.P.J. Argeş au efectuat 26 de percheziţii în judeţul Argeş şi 2 pe raza judeţului Dâmboviţa, la sediile unor societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane.

Din cercetări a reieşit că, din luna septembrie a anului 2012 şi până în prezent, pe raza judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, persoanele în cauză ar fi achiziţionat şi comercializat material lemnos, ascunzând sursa impozabilă, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.Materialul lemnos ar fi provenit din tăierea fără drept şi sustragerea de arbori din fondul forestier naţional.

De asemenea, există suspiciunea că o parte din personalul silvic din cadrul unor ocoale silvice private şi de stat şi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu, ar fi eliberat în fals avize de însoţire a materialului lemnos, primind diferite sume de bani.Înscrisurile ce conţineau date nereale ar fi fost folosite la transportul şi comercializarea de material lemnos.

Prejudiciul creat bugetului de stat este de peste 200.000 de lei.
Acţiunea se desfăşoară cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi DIPI.La acţiune au participat şi jandar

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Incendiu

Incendiu la un service auto din zona CNCD

Foto :Mihai N. Incendiu la o construcție (posibil service) din zona CNCD, municipiul Pitești.Intervin pompierii ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar