Acasă / EVENIMENT / 47 de percheziţii domiciliare şi la sediul unor societăţi comerciale

47 de percheziţii domiciliare şi la sediul unor societăţi comerciale

În urma a 47 de percheziţii efectuate în această dimineaţă, la persoane bănuite de infracţiuni economice, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Argeş au ridicat înscrisuri contabile, documente de evidenţă contabilă, un DVR, bani şi unităţi de calcul. 18 persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Argeş, pentru audieri.

În această dimineaţă, poliţiştii de investigarea fraudelor din Argeş au efectuat 47 de percheziţii, dintre care 22 la sediile unor societăţi comerciale şi 25 la locuinţele unor persoane, bănuite de săvârşirea de infracţiuni economice.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat înscrisuri cu caracter de evidenţă contabilă dublă, documente de evidenţă contabilă, un DVR, 8 unităţi de calcul şi peste 50.000lei şi 17.500 de euro.

Din cercetări a reieşit faptul că, din anul 2010 şi până în prezent, persoanele implicate ar fi efectuat operaţiuni vizând achiziţionarea, procesarea şi comercializarea unor importante cantităţi de morărit şi panificaţie, urmate de vânzarea produselor finite, fără a fi întocmite documente justificative sau prin întocmirea de documente care să prezinte cantităţi diminuate faţă de cele reale, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

Sumele de bani obţinute erau disimulate în conturi bancare ale unor persoane fizice intermediare sau în numerar, ulterior fiind folosiţi la achiziţionarea de bunuri şi servicii.

În cauză, au fost dispuse sancţiuni contravenţionale de către inspectori A.N.S.V.S.A. Argeş, în valoare de 2.000 de lei.

În cursul acestei zile, pe raza judeţului Argeş au fost oprite şi verificate în trafic mai multe autovehicule care transportau produse de panificaţie, despre care existau indicii că aparţineau persoanelor vizate.

18 persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Argeş, fiind cercetate pentru evaziune fiscală în formă continuată, spălare de bani, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Cercetările continuă pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale.

La percheziţii au participat peste 160 de poliţişti de la I.P.J. Argeş, inspectoratele de poliţie judeţene Ilfov, Teleorman, Prahova, Vâlcea, Dâmboviţa, B.C.C.O. Piteşti, precum şi 50 de jandarmi.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al S.R.I..

La acţiune au participat şi reprezentanţi A.N.S.V.S.A. Argeş, I.T.M. Argeş şi specialişti A.N.A.F. detaşaţi în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

aparatele de marcat fiscale

Agenți economici sancționati că nu utilizau aparatele de marcat fiscale

Activități de combatere a comerțului ilicit În perioada 17-18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar