Acasă / SOCIAL / Investigaţii medicale gratuite pentru o zi, în faţa Bibliotecii Judeţene

Investigaţii medicale gratuite pentru o zi, în faţa Bibliotecii Judeţene

Vineri, 6 septembrie, Spitalul Judeţean Argeş aniversează 40 de ani de la înfiinţarea secţiei de Cardiologie. Invitatul de onoare al evenimentului este prof. univ. dr Maria Doroban­ţu, preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune şi şefa Clinicii de Car­dio­logie de la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Renumitul cardiolog va susţine, în jurul prînzului, în Sala de Conferinţe a Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu – Ar­geş, o prelegere în faţa medicilor argeşeni.

Vineri, piteştenii vor avea la dispoziţie, în faţa Bibliotecii Judeţene, un cort un­de se vor face investigaţii medicale gra­tuite, mai precis măsurarea tensiunii ar­te­riale şi EKG.

Secţia Cardiologie a Spitalului Ju­de­ţean a fost înfiinţată, în urmă cu patru de­cenii, de medicul Corneliu Nae.

În judeţul nostru, bolile cardio­vas­cu­lare fac ravagii, iar numărul argeşenilor care suferă de diverse afecţiuni ale a­pa­ratului circulator este într-o creştere a­larmantă de la un an la altul.

Potrivit celor mai recente date statistice publicate de Direcţia de Să­nătate Publică Argeş, la nivelul lunii iulie a.c., în judeţul nostru erau în­re­gis­tra­te 72.078 persoane cu hipertensiune arterială, faţă de 66.230, cîte erau anul trecut, în aceeaşi lună, fiind vorba de o creştere de 5.848 pacienţi. De car­dio­pa­tie ischemică suferă  35.717 persoa­ne, faţă de 31.962 cîte erau anul trecut, iar de cord pulmonar cronic – 2.716 ar­ge­şeni, faţă de 2.276, în 2012. Numărul pa­cienţilor diagnosticaţi cu boli cerebro-vas­culare este de 10.691, faţă de 9.332, cît erau anul trecut. Din totalul de 569 de­cese înregistrate în luna iulie în Ar­geş, 357 au fost cauzate de boli ale a­pa­ratului circulator, dintre care 108 de hi­pertensiune arterială, 42 de infarct mi­o­­cardic, 153 de alte forme de car­dio­pa­tie ischemică, 5 de cord pulmonar cro­nic şi 78 de boli cerebro-vasculare.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

locurile alocate M.A.I.

Au început înscrierile în unitățile de învățământ postliceal ale Poliției Române!

Sesiune de recrutări deschisă pentru școlile de poliție, poliție de frontieră, dar și pentru instituții ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar