Acasă / SOCIAL / Investigaţii medicale gratuite pentru o zi, în faţa Bibliotecii Judeţene

Investigaţii medicale gratuite pentru o zi, în faţa Bibliotecii Judeţene

Vineri, 6 septembrie, Spitalul Judeţean Argeş aniversează 40 de ani de la înfiinţarea secţiei de Cardiologie. Invitatul de onoare al evenimentului este prof. univ. dr Maria Doroban­ţu, preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune şi şefa Clinicii de Car­dio­logie de la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Renumitul cardiolog va susţine, în jurul prînzului, în Sala de Conferinţe a Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu – Ar­geş, o prelegere în faţa medicilor argeşeni.

Vineri, piteştenii vor avea la dispoziţie, în faţa Bibliotecii Judeţene, un cort un­de se vor face investigaţii medicale gra­tuite, mai precis măsurarea tensiunii ar­te­riale şi EKG.

Secţia Cardiologie a Spitalului Ju­de­ţean a fost înfiinţată, în urmă cu patru de­cenii, de medicul Corneliu Nae.

În judeţul nostru, bolile cardio­vas­cu­lare fac ravagii, iar numărul argeşenilor care suferă de diverse afecţiuni ale a­pa­ratului circulator este într-o creştere a­larmantă de la un an la altul.

Potrivit celor mai recente date statistice publicate de Direcţia de Să­nătate Publică Argeş, la nivelul lunii iulie a.c., în judeţul nostru erau în­re­gis­tra­te 72.078 persoane cu hipertensiune arterială, faţă de 66.230, cîte erau anul trecut, în aceeaşi lună, fiind vorba de o creştere de 5.848 pacienţi. De car­dio­pa­tie ischemică suferă  35.717 persoa­ne, faţă de 31.962 cîte erau anul trecut, iar de cord pulmonar cronic – 2.716 ar­ge­şeni, faţă de 2.276, în 2012. Numărul pa­cienţilor diagnosticaţi cu boli cerebro-vas­culare este de 10.691, faţă de 9.332, cît erau anul trecut. Din totalul de 569 de­cese înregistrate în luna iulie în Ar­geş, 357 au fost cauzate de boli ale a­pa­ratului circulator, dintre care 108 de hi­pertensiune arterială, 42 de infarct mi­o­­cardic, 153 de alte forme de car­dio­pa­tie ischemică, 5 de cord pulmonar cro­nic şi 78 de boli cerebro-vasculare.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Deputatul Adrian Miuțescu (2)

PREȘEDINTELE PNL ARGEȘ: “AM DEBLOCAT ȘI AM SUSȚINUT MARILE PROIECTE ALE JUDEȚULUI”

Deputatul Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, trece în revistă cele mai importante proiecte ale județului, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar