Acasă / SPORT / Poliglotul Sinescu, noul antrenor principal al SCM-ului

Poliglotul Sinescu, noul antrenor principal al SCM-ului

Divizionara a treia SCM Piteşti are de câteva zile un nou antrenor principal. Este vorba despre Valentin Sinescu, tehnician despre care se zvonea mai demult că va fi instalat la timona grupării argeşene. Fostul principal Iulian Crivac va rămâne în continuare la echipă, dar în calitate de antrenor secund, singurul care va pleca fiind preparatorul fizic Dan Didiţă. Acesta şi-a dat demisia din motive personale.
Noul antrenor principal al argeşenilor a pregătit ultima dată echipa FCM Câmpina, colega de eşalon a alb-violeţilor. În turul de campionat câmpinenii le-au administrat o înfrângere usturătoare argeşenilor, cu 3-1, pentru ca în retur, la Piteşti, scorul final să fie egal, 0-0.
Cunoscător a trei limbi străine, Valentin Sinescu, în vârstă de 50 de ani este poreclit „Corneluş Dinu”, datorită discursurilor academice şi sofisticate aproape similare cu cele ale gloriei dinamoviste.
„Trecem la o altă etapă”
„Echipa se află pe locul I, dar este pe patru în clasamentul de playoff. S-a făcut o treabă bună având în vedere condiţiile în care am pornit la drum în vară. Vreau să le mulţumesc lui Iulian Crivac, Dan Didiţă şi lui Eugen Anghel pentru că au reuşit să coaguleze experienţa lui Tameş, Baicu şi Dulcea cu tinereţea celorlaţi jucători. Trecem la o altă etapă, ne dorim ceva mai mult. De aceea am analizat şi am apelat la un antrenor cu mare experienţă. Ne-am înţeles cu domnul Valentin Sinescu, un antrenor cu mare experienţă care ne-a luat în acest sezon patru puncte, cu un lot subţire faţă de al nostru. Crivac rămâne la echipă, dar ca secund. Ne dorim promovarea şi nu-mi este frică decât de jocurile de culise. Avem jucătorii care pot să ne aducă în liga a doua, dar au fost şi meciuri în care s-au produs erori împotriva noastră. Doar de acest lucru îmi este frică!”, a spus edilul Tudor Pendiuc, conform argeşplus.ro
Despre Sinescu
În tinereţe, Valentin Sinescu a jucat fotbal la Astra în ligile inferioare, în paralel fiind inginer la Rafinăria din Ploieşti. În anul 1997, Gabi Stan l-a luat ca secund la echipa care atunci juca în liga a doua şi a rezistat până în 2001. În acel an a fost cooptat de regretatul Costică Ştefănescu în Qatar. Experienţa arabă s-a încheiat nu tocmai bine, iar în ţară multe uşi i s-au închis. După aceea, Sinescu a antrenat echipe din liga a treia, precum Conpet Ploieşti, Tricolorul Breaza, Carpaţi Sinaia, Petrolistul Boldeşti sau Petrolul Teleajen. A fost chiar şi la futsal, ca tehnician la Gomonth Ploieşti, până când a revenit la Astra, mai întâi, ca secretar al clubului ş mai apoi, din nou ca secund.

Monica C. Foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Bianca Voica, din nou sub tricolor (1)

Dedicare și determinare: Bianca Voica, din nou sub tricolor

Echipa României pregăteşte ultimele două partide din preliminariile CE2024, în 4 aprilie, la Cazin, cu ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar