Acasă / EVENIMENT / Turistă căzută de la înălţime

Turistă căzută de la înălţime

Salvamont Argeș.
La sfârşitul săptămânii trecute, mai exact sâmbătă, o femeie a fost în pericol să-şi piardă viața după ce a căzut de la înălține în masivul Făgăraş. Din primele date rezultă că femeia, în vârstă de 56 ani, s-a apropiat mult prea mult de marginea stâncilor pe un traseu pe Vârful Lăițel, a alunecat și a căzut în gol. Din fericire, aceasta a suferit doar leziuni uşoare şi la locul accidentului au intervenit salvamontiștii argeșeni care au preluat victimaş şi au dus-o până la platoul unde a aterizat un elicopter elicopter SMURD care a transportat-o la un spital din Sibiu.
„Salvamont Argeș a acţionat cu echipa de prim răspuns de la Baza de salvare montană Cota 2000 Transfăgărășan pentru acordarea primului ajutor și transportul unei persoane ce a căzut în zona Vârfului Lăițel din munții Făgăraș. Din primele informații turista a căzut aproximativ 10 m, este conștientă, dar nu se poate mișca. Victima a fost preluată de elicopterul SMURD și a fost transportată la un spital din Sibiu”, a transmis Salvamont Argeș.
În aceeaşi zi, salvatorii mintani argeşeni au fost solicitaţi să intervină în Piatra Craiului, unde o familie cu un copil de doi ani și jumătate s-a rătăcit după ce a plecat din Fundata într-o direcţie nedefinită. Din primele informații se pare că familia cu pricina a plecat să se plimbe și, la un moment dat, a pierdut traseul, nu a mai știut să se întoarcă la cazare și a sunat la 112 pentru a fi recuperați. Sursa foto – Salvamont Argeș

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Accident autoturism și scuter Vedea

Accident între un autoturism și un scuter în comuna Vedea

Accident rutier între un autoturism și un scuter în comuna Vedea.Intervin pompierii de la Pichetul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar