Acasă / EVENIMENT / Turistă căzută de la înălţime

Turistă căzută de la înălţime

Salvamont Argeș.
La sfârşitul săptămânii trecute, mai exact sâmbătă, o femeie a fost în pericol să-şi piardă viața după ce a căzut de la înălține în masivul Făgăraş. Din primele date rezultă că femeia, în vârstă de 56 ani, s-a apropiat mult prea mult de marginea stâncilor pe un traseu pe Vârful Lăițel, a alunecat și a căzut în gol. Din fericire, aceasta a suferit doar leziuni uşoare şi la locul accidentului au intervenit salvamontiștii argeșeni care au preluat victimaş şi au dus-o până la platoul unde a aterizat un elicopter elicopter SMURD care a transportat-o la un spital din Sibiu.
„Salvamont Argeș a acţionat cu echipa de prim răspuns de la Baza de salvare montană Cota 2000 Transfăgărășan pentru acordarea primului ajutor și transportul unei persoane ce a căzut în zona Vârfului Lăițel din munții Făgăraș. Din primele informații turista a căzut aproximativ 10 m, este conștientă, dar nu se poate mișca. Victima a fost preluată de elicopterul SMURD și a fost transportată la un spital din Sibiu”, a transmis Salvamont Argeș.
În aceeaşi zi, salvatorii mintani argeşeni au fost solicitaţi să intervină în Piatra Craiului, unde o familie cu un copil de doi ani și jumătate s-a rătăcit după ce a plecat din Fundata într-o direcţie nedefinită. Din primele informații se pare că familia cu pricina a plecat să se plimbe și, la un moment dat, a pierdut traseul, nu a mai știut să se întoarcă la cazare și a sunat la 112 pentru a fi recuperați. Sursa foto – Salvamont Argeș

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Autoturism intrat într-un cap de pod - Bascov

Autoturism intrat într-un cap de pod în localitatea Bascov

Duminică, în jurul prânzului,un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, zona Valea Ursului, unde, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar