Acasă / EVENIMENT / La volan sub influenţa etnobotanicelor

La volan sub influenţa etnobotanicelor

urcat-drogat-la-volan
În săptămâna 15 – 21 august, poliţiştii rutieri au efectuat 16 verificări cu aparatul DrugTest, iar alţi şoferi au fost supuşi controlului cu etilotestul.
Astfel, pe 20 august, în jurul orei 20, poliţiştii Biroului Rutier Piteşti l-au depistat pe Alexandru V., de 29 de ani, din municipiu, care circula cu un BMW pe DJ 703K pe raza comunei Budeasa aflându-se sub influenţa un ei substanţe cu efect psihoactiv (metamfetamină). Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice care să confirme prezenţa în organism a substanţei indicate de apartul DrugTest, iar în cauză a fost întocmit dosar penal şi şoferului i-a fost reţinut permisul de conducere.
Alţi doi şoferi, Florin A., de 50 de ani, din Piteşti, şi Nicolae M., de 60 de ani, de asemenea din municipiu, ambii conducând BMW-uri, au fost prinşi băuţi la volan. Primul dintre ei avea o concentraţie de 0,57 mg/l de alcool pur în aerul expirat, iar cel de al doilea avea o concentraţie de 0,40 mg/l. Şoferii cu pricina au fost duşi la spital unde le-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, după care li s-au întocmit dosare penale şi permisele de conducere le-au fost reţinute în vederea suspendării. În acelaşi context, Anişoara F., de 45 de ani, din Piteşti, a fost prinsă circulând la volanul unui autoturism pe Calea Bucureşti deşi nu are permis de conducere. Şi ea s-a ales cu dosar de cercetare penală.
Cu acelaşi prilej, poliţiştii Biroului Rutier Câmpulung l-au depistat pe Albert M., de 42 de ani, din comuna Buzescu, judeţul Teleorman, care conducea un Ford prin Mihăeşti cu viteza de 111 km/h. De asemenea, în urma verificărilor efectuate oamenii legii au mai constatat că nu avea încheiată poliţă de asigurare obligatorie auto (RCA) pentru maşina la volanul căreia se afla. Ca urmare a abaterilor constatate, teleormăneanul în cauză a fost amendat mai întâi cu 1.305 lei şi a fost lăsat fără permis pentru 90 de zile fiindcă a încălcat regimul legal de viteză în localitate, apoi cu încă 2.000 de lei pentru lipsă poliţă RCA. Complementar s-a luat măsura de imobilizare a autoturismului prin reţinerea plăcuţelor cu numere şi retragerea certificatului de înmatriculare.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

material-lemnos-confiscat

Argeș: 233 de metri cubi de material lemnos confiscat

În perioada 29 aprilie-01 mai a.c., echipe formate din polițiști argeșeni și specialiști silvici au ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar