Acasă / EVENIMENT / Un comisar de la Protecţia Consumatorilor nu s-a lăsat cumpărat

Un comisar de la Protecţia Consumatorilor nu s-a lăsat cumpărat

plic-cu-bani-mita
Ieri, ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Argeş din cadrul Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea unui procuror, au organizat și realizat acțiunea de prindere în flagrant a unui funcționar public din cadrul unei instituții din judeţ, imediat după ce acesta a remis bunuri în valoare de peste 600 de lei, cu titlu de mită, unui angajat al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș. „Cadoul” a fost dat pentru ca societatea comercială reprezentată de soţia sa că nu fie amendată și să nu-i fie fi aplicată măsura complementară de ridicare a unui aparat de cafea.
În fapt, comisarul a controlat un aparat de cafea deținut de operatorul economic , unde a constatat mai multe deficiențe. În acest context, el a înmânat o invitație reprezentantei firmei, pentru a se prezenta la sediul instituției precizându-i că aparatul va fi ridicat. Ulterior, angajatul Protecției Consumatorilor a fost contactat de către soțul reprezentatei societății comerciale, în repetate rânduri, care i-a solicitat să aplice un avertisment, fără măsura complementară de retragere a aparatelor, și să se întâlnească, lăsând să se înțeleagă că o să-i dea diferite foloase, nespecificate, pentru ajutorul acordat.
Spre cinstea sa, comisarul nu s-a lăsat cumpărat şi a formulat denunț la sediul Serviciului Județean Anticorupție Argeș pentru dare de mită. După constatarea infracțiunii flagrante, persoana în cauză a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș în vederea continuării cercetărilor, iar procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și l-a plasat pe suspect sub control judiciar pentru de 60 de zile.
Pe parcursul cercetărilor, ofiţerii Anticorupţie au beneficiat de sprijinul Brigăzii Operațiuni Speciale Pitești.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

flagrant delict (1)

Vigilența polițiștilor a dus la prinderea în flagrant delict

În cursul zilei de 26 aprilie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Pitești au fost sesizați, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar