Acasă / EVENIMENT / A renunţat la sinucidere contra unei… beri

A renunţat la sinucidere contra unei… beri

tentativa
Un argeşean a fost internat la Psihiatrie după ce s-a căţărat pe o clădire din Bascov şi ameninţa că se aruncă în gol. După mai bine de o oră de discuţii, împricinatul a renunţat la intenţie şi a coborât nu înainte de a fi primit o bere.
Dat afară din casă
În jurul orei 21 a zilei de vineri, Nicolae G., de 44 de ani, din Bascov, s-a urcat pe acoperişul unităţii service din localitate şi a început să strige că se va sinucide. În acelaşi timp cerea ca la locul incidentului să vină cât mai mulţi jurnalişti, ca să le spună problema cu care se confruntă şi cum este batjocorit de fosta soţie. Un localnic a sunat la 112, iar în faţa clădirii au sosit echipaje ale poliţiei, jandarmeriei şi pompierilor, o ambulanţă şi o echipă SMURD. Degeaba prietenii, cunoştinţele şi fratele l-au rugat să coboare, că n-au avut cu cine se înţelege. „Fosta nevastă l-a dat afară din casă. Tot ea m-a declarat mort ca să-şi realizeze scopul, dar uitaţi-vă că trăiesc. S-a însurat cu o femeie care avea trei copii, iar aia l-a scos din casă”, afirma fratele bărbatului, iar câţiva consăteni au confirmat spusele acestuia.
Violent şi consumator de alcool
De cu totul altă părere era fosta nevastă. Ea susţinea că Nicolae G. era dosebit de violent, că îi plăceau să bea peste măsură, iar când se îmbăta devenea agresiv şi o lovea. „Am fost nevoită să fac acest pas, spunea femeia, pentru că nu mai puteam suporta. M-am adresat autorităţilor abilitate şi am obţinut ordin de evacuarea din casă pentru o perioadă de şase luni. Nu mai puteam să rezist, era periculos. Tot pentru o jumătate de an i s-a interzis să se mai apropie de mine sau să mă contacteze în vreun fel”. Nu ştim dacă femeia a exagerat sau nu în ceea ce priveşte situaţia relatată, dar prietenia dintre fostul soţ şi pahar pare că se confirmă.
Convins cu o… bere
Deşi ploua, negocierile cu protestatarul au durat mai bine de o oră, timp în care bărbatul ignora ploaia şi fuma ţigară de la ţigară. „Vino, omule, jos, să stăm de vorbă şi să vedem ce putem face”, strigau poliţiştii, dar vorbele lor păreau că nu sunt auzite. La un moment dat, se pare că împricinatului i s-a uscat gâtul şi a cerut… bere, că ţigări avea. Un cunoscut a urcat spre el având două sticle cu bere. Bărbatul a luat una şi a început să bea cu sete în timp ce cobora. Ajuns jos, acesta a fost imobilizat şi condus spre duba poliţiei.
„Dorm într-o maşină”
În drum spre dubă, Nicolae G. a declarat: „De 15 zile stau într-o maşină pentru că fosta soţie m-a dat afară din casă. Uitaţi-vă, am convenţia notarială prin care am dreptul să stau într-o cameră până la momentul decesului meu. Am un frate pe care fosta nevastă l-a declatat mort, ca să-i iasă ei planurile. Totul a pornit de la o bancă, n-am plătit de câteva luni şi aveam restanţe. Fosta soţie a păcălit-o pe mama. I-a zis că îi ia statul casa, iar de frică mama a trecut totul pe numele uneia dintre fetele fostei neveste. Dar n-a fost aşa şi am ajuns în stradă ca un câine. Nu am acces în locuinţă, porţile sunt legate cu lanţuri şi încuiate cu lacăt. Ştiu, acuma or să mă ducă la Vedea, am mai fost de două ori. Or să mă ţină acolo două săptămâni şi or să-mi dea drumul, pentru că nu sunt nebun”, zicea bărbatul care era la cea de a treia ispravă de acest gen.
Nicolae G. a fost amendat cu 1.000 lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, după care a fost internat la secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean, de unde va fi transferat la Spitalul de Psihiatrie „Sf. Maria” din Vedea. Dincolo de incidentul pe care l-a provocat, credem că autorităţile abilitate trebuie să analizeze cu atenţie cazul şi dacă se va dovedi că susţinerile bărbatului se confirmă, atunci se impune să i se facă dreptate.

Val. Nicolau Foto: Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Minoră dispărută (1)

Minoră dispărută de la domiciliu

În cursul serii de 16 aprilie a.c., politiștii din cadrul Poliţiei Orașului Mioveni au fost ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar