Acasă / EVENIMENT / Accident rutier grav pe DN 7, în localitatea Drăganu

Accident rutier grav pe DN 7, în localitatea Drăganu

Accident rutier produs în localitatea Drăganu, satul Prislop. Intervin pompierii de la Detașamentele Pitești și Bradu. Forțe și mijloace alocate: o autospecială de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de descarcerare, două amulanțe SMURD de prim ajutor calificat și trei echipaje ale SAJ. Din primele informații, în eveniment sunt implicate un autoturism și o platformă cu remorcă, încărcate cu autoturisme. Pe platformă și remorcă acesteia se aflau 3 autoturisme. Două dintre autoturisme s-au desprins, iar celălalt s-a răsturnat cu remorcă. În incident au mai fost afectate un gard și un stâlp de beton. În urmă incidentului au rezultat patru victime. În autoturism a fost găsită o femeie pentru care, din păcate, nu s-a mai putut face nimic.
Cele două persoane din transportor nu prezintă leziuni grave, iar celălalt ocupant al autoturismului a fost preluat conștient de către echipajele medicale. Forțe și mijloace alocate: o autospecială de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de descarcerare, două amulanțe SMURD de prim ajutor calificat și trei echipaje ale SAJ. Conducătorul autoturismului, un bărbat cu vârsta de 65 de ani, a suferit multiple traumatisme la membrele superioare și este transportat la spital de către un echipaj SMURD.Cei doi ocupanții ai autoplatformei nu au nevoie de transport la spital. Polițiștii Serviciului Rutier Argeș sunt la fața locului pentru cercetări.În urmă cu puțîn timp, traficul a fost reluat. Cercetările continuă, pentru stabilirea împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc.
„Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii Serviciului Rutier Argeș, s-a stabilit că un bărbat de 65 de ani, din București, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localității Drăganu, din direcția Rm. Vâlcea spre Bascov (spre autostrada A1), în împrejurări care urmează să fie stabilite din cercetări, în urma depășirii unei autoutilitare cu remorcă pentru transport auto, (care transporta 3 autoturisme), a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă și intrând în coliziune cu un stâlp.
Totodată, ansamblul rutier, care era condus de un bărbat de 43 de ani, de cetățenie bulgară, ce se deplasa în aceeași direcție de mers, a intrat în balans, răsturnându-se. În aceste condiții, unul dintre autoturismele de pe platforma de transport a intrat în coliziune cu autoturismul care anterior efectuase depășirea.
În urma evenimentului rutier a rezultat decesul unei femei de 61 de ani, din București, pasager dreapta față în primul autoturism, precum și rănirea ușoară a conducătorului autoturismului. De asemenea, conducătorul autoutilitarei, de 43 de ani, precum și celălalt ocupant, bărbat de 42 de ani, ambii de cetățenie bulgară, au fost răniți ușor.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.
Totodată, din verificări, s-a stabilit că bărbatul de 43 de ani, care conducea ansamblul rutier, nu avea drept de a conduce pe teritoriul României.
În cauză va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducere fără drept, conform art. 192, 196 si 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc”, informează IPJ Argeș.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Control inopinat în Piața Găvana (3)

Control inopinat în Piața Găvana, din municipiul Pitești

În data de 19.09.2022, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale – Poliția Locală Pitești ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar