Acasă / SOCIAL / Acţiuni ale poliţiştilor Argeşeni

Acţiuni ale poliţiştilor Argeşeni

În perioada 1 – 19 aprilie a.c., la nivelul Judeţului Argeş, subsecvent acţiunilor organizate la nivel naţional, se desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic.
În perioada 6-9 aprilie a.c., 911 poliţişti din cadrul structurilor judeţene de investigarea fraudelor, de ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi au acţionat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru combaterea infracţiunilor de natură economică, a celor cu violenţă şi a furturilor, precum şi pentru combaterea infracţionalităţii stradale.
Astfel, au fost verificaţi 259 de agenţi economici şi 955 de mijloace de transport, în filtrele instituite pe rutele de transport.
În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat 82 infracţiuni, pentru care sunt cercetate 77 de persoane. Din totalul infracţiunilor constatate, 29 sunt infracţiuni de evaziune fiscală.
De asemenea, poliţiştii au aplicat 1.193 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 286.253 de lei.
164 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 90 dintre sancţiunile aplicate sunt prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
Pentru abateri de la normele rutiere au fost aplicate 874 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar 65 de sancţiuni aplicate sunt prevăzute de alte acte normative.

Totodată, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de 29.406 lei.

În cadrul acestor acţiuni poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au acţionat pe raza judeţului, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală generate ca urmare a neevidenţierii operaţiunilor derulate şi ascunderea sursei impozabile de către persoanele juridice şi fizice.
Astfel agenţi din cadrul Biroului Ordine Publică Câmpulung în urma activităţilor specifice efectuate au stabilit că P.L., de 44 ani, N.L., de 42 ani, N.I., de 43 ani şi U.I., de 60 ani, toţi din mun. Câmpulung, au reţinut şi nu au virat în termenul legal la bugetul de stat, impozite sau contribuţii cu reţinere de la sursă.
În cauză s-au întocmit dosare penale, conform art. 6 din Legea nr.241/2005.

De asemenea, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală, ocazie cu care s-a constatat faptul ca administratorii a două societăţi comerciale cu puncte de lucru pe raza de competenţă au reţinut şi nu au virat în termenul legal peste 5900 lei, reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.
În cauză s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 6 din Legea 241/2005.

Totodată agenţi din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ au acţionat pe linia prevenirii faptelor de evaziune fiscală, ocazie cu care s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la două societăţi comerciale ambele cu punct de lucru în Valea Mare Pravăţ, reprezentanţii legali au reţinut şi nu au virat în termenul legal peste 5500 lei, reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă.
În cauză s-au întocmit dosare penale, conform art. 6 din Legea 241 / 2005.

Mihai N.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

transport-de-material-lemnos-confiscat-11

Nu avea calitatea de transportator autorizat pentru această activitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au finalizat verificările privind activitățile de transport ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar