Acasă / EVENIMENT / Acţiuni în pieţe şi zonele adiacente

Acţiuni în pieţe şi zonele adiacente

Poliţiştii compartimentelor de Investigaţii Criminale şi Ordine Publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au efectuat acţiuni punctuale pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei şi evaziunii fiscale cu ţigări nefiscalizate, a respectării Legii 12/1990 Rep. privind activitatea de comerţ cât şi a respectării normelor de convieţuire socială, în zona Pieţei Ceair, Bazarul Gheorghe Lazăr, str. Crinului, str. 9 Mai, str. Sf. Vineri, str. Traian Vuia şi Piaţa en-gros C.N.C.D
Cu această ocazie a fost identificată N.F., de 44 ani, din mun. Piteşti, jud. Argeş în timp ce încerca să comercializeze în Piaţa Ceair un număr de 800 ţigarete de provenienţă Republica Moldova, nefiscalizate.
Cantitatea de ţigări a fost confiscată iar în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 270 alin 1 şi 3 din Legea 86/2006 din Codul Vamal modificată prin OG nr.54/2010.
Tot cu această ocazie au fost controlate un număr de 16 societăţi comerciale şi 12 întreprinzători particulari, ocazie cu care au fost aplicate un număr de 17 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 5700 lei, fiind confiscate bunuri în valoare totală de 10.500 lei., după cum urmează:
În Piaţa Ceair şi Bazarul Gheorghe Lazăr au fost identificaţi T.L. de 27 ani din Piteşti, jud. Argeş, Ş.C. de 55 ani din com. Bălteni, jud. Olt, B.F. de 53 ani din Piteşti, jud. Argeş, B.C. de 40 din Piteşti, jud. Argeş, R.G. de 32 ani din Ştefăneşti, jud. Argeş, V.G. de 39 ani din Piteşti, jud. Argeş care ofereau spre vânzare telefoane mobile, polidiscuri, discuri abrazive şi diferite obiecte de uz casnic fără documente de provenienţă.
Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional conform Legii nr.12/1990 Rep. art.1 lit. e cu amenzi în valoare totală de 3000 lei şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 10.500 lei.
M.N

Despre Administrator

Citeşte şi ...

testarea-cu-aparatul-Drugtest

Pozitiv la testarea cu aparatul Drugtest

În ziua de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar