Acasă / SOCIAL / Activitatea Casei de Pensii Argeş pe luna octombrie 2013

Activitatea Casei de Pensii Argeş pe luna octombrie 2013

Un pilon de bază în cadrul activităţii Casei Judeţene de Pensii Arges, este activitatea Direcţiei de Stabiliri şi Plăţi Prestaţii, având în vedere numărul mare de beneficiari cărora se adresează multitudinea prestaţiilor acordate, precum şi legislaţia diversă ce reglementează întreaga activitate.
Activitatea Direcţiei Stabiliri şi Plăţi Prestaţii este structurată pe două servicii, serviciul Stabiliri Prestaţii si serviciul Plati Prestatii.
În cadrul serviciului Stabiliri Prestaţii se stabilesc si se recalculeaza drepturile de pensii, operaţiunile specifice fiind de introducere date, corectarea erorilor după verificare, listarea deciziilor, a buletinelor de calcul, a perioadelor şi a punctajului pentru fiecare dosar.
In luna octombrie 2013, activitatea acestui serviciu s-a concretizat in principal prin solutionarea a 421 de cereri de stabilire a drepturilor de pensie si a 1.168 cereri de modificare a drepturilor de pensie. Solutionarea acestora in termenul prevazut de lege a fost de 99%.
Activitatea serviciului Plăţi Prestaţii s-a concretizat în principal prin punerea in plată a pensiilor de asigurări sociale, a indemnizatiilor prevăzute prin legi speciale, a dosarelor de recalculare si evaluare ca urmare a deciziilor emise de către serviciul stabiliri prestatii, precum si intocmirea si actualizarea fiselor de evidentă a drepturilor pensionarilor cu toate modificările intervenite in timp (cuantumul drepturilor, date de identificare, modalitate de plată, drepturi neachitate, reordonantări, retineri, suspendări, transferuri).
S-a asigurat plata integrala si la termen a pensionarilor aflati in evidenta, din care, pentru 48.851 pensionari în conturi curente deschise la bănci.
Totodată, personalul Direcţiei Stabiliri şi Plăţi Prestaţi, asigură relaţia cu beneficiarii sistemului public de pensii, zilnic, în cadrul programului de ghişeu, in luna octombrie 2013 acordand informatii/consiliere unui numar de aproximativ 1.130 persoane.
Comunicat de presă

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Filarmonica Pitești

De Simfonia Lalelelor, Iana Novac și Distinto, concert vocal-simfonic extraordinar

Filarmonica Pitești organizează joi, 18 aprilie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul vocal-simfonic ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar