Acasă / EVENIMENT / Activități de cercetare penală desfășurate de polițiștii argeșeni

Activități de cercetare penală desfășurate de polițiștii argeșeni

Activitățile de cercetare penală implică un efort consistent din partea polițiștilor ce au calitatea de organ de cercetare penală al poliției judiciare, iar eficiența acestui tip de activitate este influențată și de sprijinul cetățenilor.

Poliție Județean Argeș

Astfel, pe lângă intervenția la evenimente, sarcina, de multe ori dificilă și anevoioasă, dar necesară, a găsirii probelor și administrării acestora revine, în cele mai multe situații, polițiștilor ce au această atribuiție și structurilor de poliție ce asigură suportul.
Efortul polițiștilor argeșeni, sprijinit și confirmat prin măsurile dispuse în urma cercetărilor de către procurori și de judecători, este acela de a lua măsuri (cum sunt cele privative de libertate) cu o documentare temeinică a activităților infracționale, caracteristică ce stă la baza soluțiilor ce sunt dispuse în final, de către instanțele de judecată.
Efectuarea urmăririi penale, punerea în mișcare a acțiunii penale sau dispunerea unor măsuri preventive, reprezintă etape și activități de urmărire penală, reglementate de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfășurări a procesului penal, activități ce nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Asemenea etape procesuale sunt ilustrate de activitățile desfășurate de polițiștii de investigații criminale argeșeni, care au reținut, în urma administrării probatoriului, un bărbat bănuit de săvârșireea unei infracțiuni, au finalizat cerctările într-un dosar penal complex și au pus în executare un mandat privind executarea unei pedepse privative de libertate dispusă de instanța competentă ca urmare săvârșirii unei infracțiuni.
Mulțumim cetățenilor care dau dovadă de spirit civic și contribuie, în acest fel, la eficiența cercetărilor desfășurate de polițiști, iar în același timp, la siguranța tuturor!

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Minoră dispărută (1)

Minoră dispărută de la domiciliu

În cursul serii de 16 aprilie a.c., politiștii din cadrul Poliţiei Orașului Mioveni au fost ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar