Acasă / EVENIMENT / Activităţi de combatere a delictelor silvice

Activităţi de combatere a delictelor silvice

infracţiuni-silvice
În ultimele zile, poliţiştii argeşeni şi-au intensificat activităţile pentru prevenirea şi combaterea tăierii, transportului şi comercializării ilegale de material lemnos.
Nu aveau acte pentru lemne
Astfel, polițiștii din cadrul Formaţiunii Rutiere Topoloveni l-au pe Valentin I., de 45 de ani, din București, care transporta cu o autoutilitară Renault pe raza comunei Călinești material lemnos fără documente legale de proveniență sau însoțire a transportului. Din verificări s-a stabilit că cel în cauză transporta 4,6 mc lemn prelucrat sub formă de cherestea, de esență rășinoase. În urma celor constatate bărbatul a fost amendat cu 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Topoloveni.
De asemenea, polițiștii din cadrul Secției Rurale Tigveni l-au depistat pe Vasile G., de 49 de ani, din Sălătrucu, transportând material lemnos cu o autoutilitară Ford prin comuna Şuici. Din verificările efectuate de un specialist silvic s-a stabilit că cel în cauză avea în maşină un metru cub de material lemnos esență fag. Bărbatul a fost amendat cu 1.000 de lei, iar materialul lemnos a cărui proveniență legală nu a putut fi dovedită a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Șuici.
La fel, poliţiştii Secţiei Rurale Valea Mare-Pravăţ l-au identificat pe Remus M., de 24 de ani, din Mihăeşti, care căra cu o autoutilitară Mercedes trei metri cubi de lemn esenţă stejar tot fără documente de provenienţă şi transport. Aceeaşi poliţişti i-au mai depistat pe Ovidiu I., de 33 de ani, şi pe Dafin C., de 35 de ani, ambii din Bughea de Jos, aveau în căruţe 0,5 mc lemn de fag pentru care nu au putut prezenta documente justificative. Toţi trei s-au ales cu câte 1.000 de lei amendă, lemnele fiind confiscate şi predate Ocolului Silvic Câmpulung. Şi polițiștii din cadrul Secției Rurale Domnești i-au depistat pe Gheorghe M., de 34 de ani, și pe un puştan de 14 ani, ambii din Mălureni, care au transportat cu două atelaje material lemnos fără documente legale de proveniență. A fost vorba despre 1,6 mc lemn de salcâm şi carpen, cei în cauză au fost amendaţi cu 1.500 de lei, iar lemnele au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Mușătești.
Tăiase ilegal copaci
La rândul lor, polițiștii din cadrul Secției Rurale Leordeni l-au depistat pe Valentin S., de 33 de ani, din Bogați, care tăiase fără respectarea regimului silvic mai mulţi copaci de pe un teren aflat în afara fondului forestier aparținând Primăriei Bogați. Din verificările efectuate de un specialist silvic s-a stabilit că cel în cauză doborâse 27 de carpeni şi goruni tineri, cantitatea de material lemnos rezultată fiind de 1,2 metri cubi. Împricinatul a fost amendat cu 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și predat reprezentanților Ocolului Silvic Topoloveni.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Subprefectul Neculaescu - implicat in accidentul de la Stalpeni (3)

Subprefectul Neculăescu, implicat în accidentul de la Stâlpeni

Ciprian Nicolăescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a fost implicat într-un accident rutier şi a ajuns ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar