Acasă / EVENIMENT / Activități desfășurate în școlile din Argeș

Activități desfășurate în școlile din Argeș

Activități desfășurate în școlile din Argeș
În ziua de 03 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități cu caracter informativ-preventiv, la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” din Pitești, precum și la Școala Gimnazială Pietroșani – Structura Bădeni din comuna Pietroșani.
Activitățile au fost desfășurate în cadrul campaniei „Law iS COOL”, precum și a proiectului „Ia atitudine, Spune stop violenței!”.
În acest context au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor, precum și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte sdpecifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
La activități au participat 122 de elevi și 6 cadre didactice.
De asemenea, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au acționat în incinta acelorași unități școlare, pentru creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială, precum și a respectării normelor privind comercializarea și consumul produselor din tutun, fapte ce constituie contravenții prevăzute de Legea nr. 349/2002, fără a constata nereguli.
În ziua de 03 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au desfășurat două activități educativ-preventive pe raza de competență, la Școala Gimnazială „Iosif Catrinescu” și la Școala Primară Valea Hotarului, ambele din comuna Dragoslavele.
Elevii au fost consiliați de polițiști cu privire la conduita și măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea victimizării, prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și a faptelor antisociale, atât în cadrul unității școlii, cât și în familie și societate.
Cu aceeași ocazie, au fost prezentate elevilor mijloace tehnice și modul de acțiune al polițiștilor,.
La activitate au participat aproximativ 100 de elevi și 13 cadre didactice.
În ziua de 03 mai a.c., polițiștii de proximitate și polițiști criminaliști din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au desfășurat o activitate educativ-preventivă la Școala Gimnazială „Regina Maria” din municipiul Curtea de Argeș.
Polițiștii au discutat cu elevii despre măsuri preventive pentru combaterea violenței și evitarea victimizării, dar și prevenirea fenomenului de bullying și ciberbullying, precum și aspecte referitoare la consumul de substanțe psihoactive.
Totodată, au fost prezentate aspecte legate de educația rutieră, precum și laboratorul criminalistic și tehnica de lucru din dotarea polițiștilor criminaliști. La activitate au participat 48 de elevi și 2 cadre didactice.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Incendiu anexă gospodărească Popești

Incendiu puternic la o anexă gospodărească din comuna Popești

Pompierii de la Punctul de Lucru Izvoru, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar