Acasă / SOCIAL / Activităţile desfăşurate în primele 4 luni ale anului 2014

Activităţile desfăşurate în primele 4 luni ale anului 2014

Activităţile desfăşurate de structurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş vizează creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru comunitate, prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, precum şi îmbunătăţirea calităţii serviciului poliţienesc.

În perioada ianuarie – aprilie 2014, criminalitatea sesizată înregistrează o scădere de 11,94 % faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.
În mediul urban, infracţiunile sesizate au scăzut cu 22,04 % în timp ce în mediul rural acestea au crescut cu 1,3 %.

Criminalitatea de natură judiciară a scăzut cu 13,14% faţă de perioada similară a anului 2013.
La infracţiunile contra persoanei, semnificativă este scăderea cu 43,47% la infracţiunile de tâlhărie.
La infracţiunile contra patrimoniului sesizate se înregistrează o scădere cu 24,1% . Această scădere este reflectată atât de infracţiunile sesizate în mediul rural, care au scăzut cu 22,1%, cât şi de cele sesizate în mediul urban care au scăzut cu 25,7 %. Dintre acestea, infracţiunile de furt au scăzut cu 22,5 % în mediul urban şi cu 33,9% în mediul rural.

De asemenea criminalitatea stradală înregistrează o scădere, în primele 4 luni ale anului 2014 infracţiunile stradale sesizate fiind cu 5,6% mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Poliţiştii au realizat peste 400 acţiuni cu efective lărgite pe raza judeţului, ocazie cu care au constatat peste 460 de infracţiuni în flagrant.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş vor acţiona în continuare pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente negative, care pot afecta siguranţa cetăţenilor.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

patron intră în greva foamei, la gardul ISU Argeș

Un patron intră în greva foamei, la gardul ISU Argeș! Abuz sau interpretare forțată a legii?

Stație PECO închisă, la Călinești, după 20 de ani de funcționare .Managerul stației: Este un ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar