Acasă / EVENIMENT / Afaceristul Italian din Piteşti, pe punctul de a fi extrădat

Afaceristul Italian din Piteşti, pe punctul de a fi extrădat

28471607_1828693940497647_3389172639253105827_nNicola Inquieto, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri italieni din Piteşti, a fost călcat în zorii zilei de ieri de mascaţi, de poliţişti argeşeni şi de anchetatorii italieni. Coordonaţi de procurori ai DIICOT Piteşti, oamenii legii au efectuat cinci percheziţii acasă la împricinat şi la sediile firmelor sale şi anume Daniela Construcţii, Italy Construcţii, Vitaly Spa şi o cafenea.

 

perchezitii arges (3)Afaceristul este cercetat pentru infracţiuni economico-financiare şi spălarea banilor. Autorităţile judiciare din Italia îl mai suspectează şi de afaceri cu mafia italiană. Percheziţiile au durat aproape 12 ore, după care Inquieto a fost dus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, întrucât pe numele suspectului era emis mandat european de arestare emis de Parchetul Republicii din Napoli – Direcţia de Investigare Antimafia (DIA). Aseară, afaceristul a fost reţinut 24 de ore pe bază de ordonanţă şi încarcerat în arestul poliţiei judeţene. Azi, el a fost prezentat magistraţilor de la Curtea de Apel Piteşti în vederea validării mandatului european de arestare şi demararea procedurilor de extrădare.

perchezitii arges (1)Din cercetări a reieşit că, începând din 2002, cel în cauză ar fi înfiinţat pe teritoriul statului italian mai multe societăţi comerciale cu diverse obiecte de activitate, în special în domeniul tehnologiei comuncaţiilor. Ulterior, începând cu anul 2004 prin intermediul membrilor familiei, acesta ar fi transferat în România veniturile obţinute din activităţile infracţionale din Italia. Cu banii primiţi a înfiinţat mai multe firme în Piteşti cu obiect de activitate construcţii de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale. Potrivit anchetatorilor, profiturile obţinute din tranzacţiile imobiliare ar fi fost apoi transferate către membri ai familiei celui în cauză, din Italia, având ca scop final finanţarea mafiei italiene. Se presupune că banii cu care Inquieto şi fratele său, Giuseppe (şi el reţinut joi de poliţia italiană), au început afacerile au provenit de la organizaţii mafiote – presa din Italia relatează că familia Inquieto din Aversa era extrem de săracă înainte de a primi „ajutorul” mafiei – şi trebuiau înmulţiţi şi returnaţi.
perchezitii arges (2)Nicolae Inquieto este acuzat de spălare de bani pentru clanul Casalesi, parte a Camorra, organizaţia mafiotă care activează în Campania, al cărei eful şef, Michele Zagaria, a fost căutat de poliţia italiană timp de 16 ani şi are mai multe condamnări la închisoare pe viaţă (Zagaria a fost capturt în 2011). Anchetatorii susţin că Nicola Inquieto este un membru important al clanului Zagaria, care controlează afacerile necurate prin intermediul unor persoane interpuse. Tot el a finanţat deţinuţii clanului Dei Casalesi, o fracţiune a clanului Zagaria. Curtea de Apel Pitești a decis arestarea lui Nicola Inquieto, pentru 30 de zile.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

evaziune

A dat ţeapă statului şi va fi judecată

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar