Acasă / EVENIMENT / Argeș : Vindeau țigări de contrabandă

Argeș : Vindeau țigări de contrabandă

Cercetări finalizate de polițiști

Vindeau țigări de contrabandă
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de deţinere de către orice persoană sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, cu excepţia celor deţinute în antrepozitul fiscal, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, tutun de fumat peste 1 kg, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri, faptă prevăzută și pedepsită de art. 452 alin.(1) lit. h) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal.
Din cercetări s-a stabilit că, doi bărbați, de 42 de ani, din Pitești, respectiv 45 de ani, din Albota, fără a fi înregistrați ca antrepozitar autorizat și fără a deține documente de proveniență, ar fi introdus în țară și ar fi deținut, cantitățile de 24.200 de țigarete, respectiv 19.760 de țigarete, fără timbru eliberat de autoritățile românești sau străine.
Aceștia aveau obligația să declare și să plătească o taxă vamală în sumă de 896 de lei, respectiv 732 de lei, o acciză în cuantum de 12. 196 lei, respectiv 9.958 de lei și TVA în cuantum de 2.783 de lei, respectiv 2.273 de lei.Cantitatea totală de 43.960 de țigarete a fost ridicată cu ocazia efectuării unor percheziții domiciliare în data de 30 iulie 2020.
În cauză, s-a dispus, printre altele, instituirea sechestrului asigurator și indisponibilizarea cantității de țigarete.Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Minoră dispărută (1)

Minoră dispărută de la domiciliu

În cursul serii de 16 aprilie a.c., politiștii din cadrul Poliţiei Orașului Mioveni au fost ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar