Acasă / EVENIMENT / Asiguraţi-vă bunurile

Asiguraţi-vă bunurile

Având în vedere că se apropie sărbătoarea Paştelui, în această săptămână, poliţiştii Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii au organizat mai multe activităţi preventive în hypermarketuri, distribuind pliante preventive. Cetăţenii au fost sfătuiţi ce măsuri să adopte pentru a nu deveni victimele infracţiunilor de furt.
De asemenea, în marile centre comerciale au fost difuzate pe tot parcursul lunii martie a.c. spoturi audio preventive, menite să le atragă atenţia cetăţenilor să fie mai responsabili cu bunurile lor.
După principiul conform căruia este mai bine să previi decât să combaţi, poliţiştii argeşeni vin în ajutorul cetăţenilor cu câteva sfaturi menite să-i ajute să se ferească de hoţii de buzunare, atunci când se află la cumpărături. Fiind locuri extrem de aglomerate în care oamenii merg cu bani asupra lor, magazinele sunt principala „ţintă” a hoţilor de ocazie. Pentru a evita să devină victime, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Prevenire îi sfătuiesc pe argeşeni:

RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN BUZUNARE

În mijloacele de transport în comun…..

 Când aşteptaţi autobuzul în staţii aglomerate, daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor din apropierea dumneavoastră.
 Buzunarul de la spatele pantalonilor este extrem de vulnerabil la urcarea şi coborârea din mijloacele de transport în comun.
 Nu lăsaţi geanta sau bagajele nesupravegheate în timp ce compostaţi biletul de călătorie.
 Geanta atârnată neglijent de umăr, este o „invitaţie” pentru hoţi. Poziţionaţi geanta în faţa dumneavoastră şi protejaţi-o cu mâna.
 Dacă vă simţiţi înconjuraţi de persoane care nu vă inspiră încredere, căutaţi să vă schimbaţi locul.

La cumpărături…..
 În zonele aglomerate din pieţe, bazaruri, gări, autogări, magazine etc. manifestaţi atenţie sporită asupra banilor sau altor obiecte personale.
 Când efectuaţi diverse plăţi, nu scoateţi toţi banii pe care-i aveţi ci, numai suma de care aveţi nevoie. Banii se manevrează în interiorul poşetei şi se ia doar suma necesară.
 Când staţi la rând pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuiţi.
 Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere. Banii se păstrează în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei.
 Acordaţi mai mare atenţie poşetei decât plaselor care conţin cumpărături deoarece, hoţii speculează această neglijenţă.
 În aglomeraţie, dacă vă simţiţi atinşi sau bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră.
 Nu vă lăsaţi atraşi în locuri izolate pentru a cumpăra lucruri de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Conduceau-cu-viteză-excesivă

Vitezomanii, potoliţi de poliţişti. “Zburau” pe şosele cu peste 131 km/h

Depistați de polițiști conduicând cu viteză excesivă În ziua de 12 aprilie a.c., polițiștii Formațiunii ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar