Acasă / SOCIAL / Brânza poate conţine urme de lapte!

Brânza poate conţine urme de lapte!

Cumpărăm brânză şi plătim margarină. În urma anchetei făcute de reporterii Observator, şefii de la Protecţia Consumatorului s-au sesizat şi au dispus controale pe piaţa lactatelor. Au găsit în brânzeturi grăsimi vegetale şi câteva urme de lapte praf. Un amestec periculos pentru sănătate.

Aşa minţea în faţa reporterilor Observator un comerciant de brânzeturi dintr-o piaţă bucureşteană. Se jura că marfa lui este doar din lapte de bivoliţă.

În urma anchetei reporterilor Observator, şefii de la Protecţia Consumatorului au dispus controale pe piaţa lactatelor. Şi iată ce-au găsit în galantare. Pe scurt, brânza era din grăsimi vegetale şi conţinea doar urme de lapte. Şi nu lapte proaspăt de la vacă, ci lapte praf.

Numai bună de mâncat în post. Asta deşi comerciantul vindea marfa ca fiind telemea de bivoliţă. Chiar dacă avea tricolorul pe etichetă, actele au arătat că brânză era de import. Ce-i drept, nu era adusă de departe. Doar de la bulgari.

Aşa se face că plătim brânză şi mâncăm margarină. Iar riscurile la care ne expunem sănătatea sunt foarte mari, avertizează nutriţioniştii.

Mai grav este că producătorii şi comercianţii au verde la fraudă. Săptămâna trecută reporterii Observator au scos la iveală că în România nu există laboratoare care să determine ADN-ul din produsele lactate.

Autorităţile n-au nicio putere în faţa comercianţilor mincinoşi. Care fac brânză din lapte de vacă, de exemplu, şi o vând scump ca produs din lapte de bivoliţă sau capră.

L.C

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Tiberiu Dragos Oprea

Tangouri românești și argentiniene în interpretarea Analiei Selis, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 28 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul vocal-simfonic ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar