Acasă / SPORT / Autostrada Sibiu – Pitești, prioritatea Guvernului României

Autostrada Sibiu – Pitești, prioritatea Guvernului României

Autostrada Sibiu – Pitești, parte a Coridorului IV Pan-european, a fost cuprinsă în Programul Național de Dezvoltare 2014 – 2020, urmând a fi finanțată din Fondul de Coeziune, prin Programul Operațional Sectorial – Transport.
Obiectivul principal al acestui program este acela de a oferi o infrastructură dezvoltată în mod adecvat, modernă şi durabilă, întreţinută în mod corespunzător, care să faciliteze o circulaţie sigură şi eficientă a persoanelor şi a bunurilor la nivel naţional şi european şi care să contribuie în mod pozitiv şi semnificativ la dezvoltarea economică a României.
Acest program urmăreşte reducerea perioadelor de călătorie şi astfel a costurilor pentru a ajunge în zone izolate ale României, precum şi asigurarea unor legături adecvate cu restul Europei prin intermediul principalelor axe ale reţelelor transeuropene (TEN-T).
Tronsonul de autostradă A1 Sibiu – Pitesti face parte din proiectul prioritar numărul 7 (ce se suprapune în țara noastră peste Coridorul IV Pan-european), care prevede ca în România să fie realizată A1 Nădlac-Sibiu-Pitești-București și A6 Lugoj – Calafat și care va beneficia de 85% fonduri nerambursabile de la UE.
Autostrada va face parte din noul coridor european de transport Rin – Dunare, unul din cele două care trec prin țara noastră, prioritar pentru sistemul de transport din UE.
Dan Badea

Despre Administrator

Citeşte şi ...

conducere defensivă între polițiștii argeșeni (7)

Competiție de conducere defensivă între polițiștii argeșeni

La ceas aniversar pentru Poliția Română, polițiștii argeșeni s-au întrecut într-o competiție de îndemânare la ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar