Acasă / EVENIMENT / Avocatul Cocaină reținut de procurorii DNA

Avocatul Cocaină reținut de procurorii DNA

Avocatul Aurică Cocaină din Baroul Argeş a fost reținut de către procurorii DNA pentru trafic de influenţă, după ce i-a pretins unei persoane 50.000 euro, lăsând să se înţeleagă că va interveni pe lângă magistraţi pentru a fi pusă în libertate.
În acelaşi dosar a fost reţinut şi complicele său – Constantin Popescu, urmând ca cei doi inculpaţi să fie prezentaţi Curţii de Apel Piteşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În comunicatul trimis de DNA se arată că în prima jumătate a anului 2010, inculpatul Cocaină i-a pretins unei persoane, direct sau prin intermediar, în repetate rânduri, suma de 50.000 euro, lăsând să se înţeleagă că va interveni pe lângă unii magistraţi judecători, astfel încât aceasta, judecată în stare de arest preventiv pentru furt calificat şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni (în stare de recidivă postcondamnatorie) să fie pusă în libertate.
Astfel, avocatul a primit, prin intermediul inculpatului Popescu, de la o rudă a persoanei aflate în stare de arest preventiv, suma de 50.000 euro, pentru a interveni pe lângă judecătorii din cadrul Tribunalului Argeş, în vederea punerii în libertate.
Anterior primirii sumei de bani pretinse, avocatul a susţinut în repetate rânduri poate să rezolve punerea în libertate a persoanei respective deoarece are cunoştinţe în rândul magistraţilor de la Tribunalul Argeş însă soţia acestuia i-a spus că este o sumă foarte mare de bani şi nu o are. De asemenea, se menţionează că demersurile acestora au fost respinse anterior.
Cu ocazia unei noi verificări a legalităţii şi temeiniciei măsurii arestării preventive în cadrul judecării dosarului, prin încheierea din 21 octombrie 2010, Judecătoria Curtea de Argeş a menţinut starea de arest printre alţii şi faţă de inculpatul asistat de Cocaină Aurică. Împotriva încheierii instanţei de fond s-a declarat recurs.
La data de 23.10.2010 soţia şi fiul inculpatului arestat s-au deplasat la Bucureşti cu cele două autovehicule ale familiei pentru a obţine, în schimbul acestora, un împrumut de 50.000 euro. După obţinerea sumei de 50.000 euro împrumut, în dimineaţa zilei de 24.10.2010, fiul inculpatului s-a deplasat în municipiul Piteşti unde, conform celor stabilite anterior, s-a întâlnit cu inculpatul Popescu, căruia i-a remis suma de 50.000 euro, acesta din urmă asigurându-l că problema este rezolvată. Într-adevăr, prin decizia penală din 26.10.2010 pronunţată de Tribunalul Argeş, instanţa de judecată a admis recursul declarat de inculpatul asistat de Aurică Cocaină şi s-a dispus înlocuirea arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara, dispunându-se punerea de îndată în libertate a acestuia. Prin aceeaşi decizie recursurile declarate de ceilalţi inculpaţi din dosar au fost respinse ca nefondate.
Prin sentinţa penală din 16 mai 2011 pronunţată de Judecătoria Curtea de Argeş în acelaşi dosar, rămasă definitivă la 21 decembrie 2011, inculpatul asistat de avocatul Aurică Cocaină a fost condamnat la o pedeapsă de 14 ani închisoare, fiind dedusă perioada reţinerii şi arestării preventive.
Gabriela Zamfira

Despre Administrator

Citeşte şi ...

96a4d5e0-9ed7-4b44-9894-8fbebe9cf03e

Bărbat dispărut de la domiciliu

În seara zilei 24 februarie a.c., politiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar