Acasă / EVENIMENT / Bandă de minori urmărită la Davideşti

Bandă de minori urmărită la Davideşti

Bandă de minori
Pe la ora două a nopţii de 29 spre 30 ianuarie, poliţiştii Secţiei Rurale Davideşti care patrulau pe DN 73D din localitate, au făcut semnal de oprire unei Dacia Logan, însă cel de la volan a accelerat cu intenţia de a-şi pierde urma.
Dându-şi seama că ceva nu este în regulă, oamenii legii au pornit în urmărirea autoturismului până pe raza orașului Mioveni, unde, după somarea că va fi folosit armamentul din dotare, conducătorul auto a oprit. În maşină, polițiștii au identificat patru puştani, doi în vârstă de 14 ani, și alţi doi de 16 ani, toți din comuna Crângurile, județul Dâmbovița. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că Loganul a fost condus de unul dintre minorii de 14 ani, iar plăcuțele cu numerele de înmatriculare montate pe autoturism, au fost sustrase de pe un autovehicul parcat pe o stradă din Mioveni.
Când au controlat maşina, în portbagaj au fost găsit plăcuţele originale ale Loganului dar şi diverse bunuri – produse alimentare, pachete de țigări, sticle cu băuturi alcoolice. Oamenii legii au stabilit că minorii au forţat geamurile la două magazine din Stâlpeni și Schitu Golești, de unde au furat ce le-a picat sub mână. Puştanii au fost preluați de către polițiștii din Mioveni și conduși la sediul unităţii, pentru audieri. Sub supravegherea unui procuror, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru furt, furt calificat, conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat. După administrarea probatoriului, cei doi adolescenţi de 16 ani au fost reținuți 24 de ore pe bază de ordonanță şi încarceraţi în arestul poliţiei judeţene. Prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunerea de luare a unei măsuri preventive, au fost puşi sub control judiciar pentru 60 de zile, iar minorii de 14 ani vor fi cercetaţi în stare de libertate.
Potrivit anchetatorilor, împricinaţii sunt bănuiţi că ar fi autori ai mai multor furturi, motiv pentru care cercetările au fost extinse în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale. Maşina folosită este a bunicului puştanului aflat la volan, care este plecat în străinătate. Cei în cauză mai sunt bănuiți că, în aceeași noapte, au încercat să spargă şi un magazin din Mioveni, dar au fugit speriaţi de declanşarea sistemului de alarmă antiefracţie. De asemenea, ei sunt suspecţi şi de furt de combustibil, după ce au alimentat într-o benzinărie şi au fugit fără să plătească. Toi cei patru au părinții sunt plecaţi la muncă în străintătate şi au abandonat şcoala şi au format banda de spărgători inspirându-se din filme.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Programul activităților cultural artistice (3)

Programul activităților cultural artistice în perioada perioada 01 – 07 aprilie 2023

Consiliul Județean Argeș vă invită să participați la activitățile cultural – artistice organizate de către ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar