Acasă / EVENIMENT / Biciclist, acroșat de un autoturism în comuna Miroși

Biciclist, acroșat de un autoturism în comuna Miroși

Miroși, DN 65:Accident cu biciclist, acroșat de un autoturism (conștient, posibil rănit ușor).Conducătorul autoturismului nu a rămas la fața locului.Autoturismul a fost dat în atenție, fiind depistat în scurt timp de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești.

accident biciclist mirosi

 S-a întâmplat în ziua de Paşti la Miroşi şi din verificările preliminare efectuate de polițiștii Formațiunii Rutiere Costești s-a stabilit că Marian Paul N., de 29 de ani, din localitate, conducea un BMW Seria 5 pe DN 65A din direcția Costești spre limita cu județul Teleorman (comuna Balaci). În împrejurări care vor fi stabilite din cercetări l-a acroșat pe Daniel T., de 54 de ani, tot din Miroși, care de deplasa pe bicicletă, iar după producerea accidentului şoferul a părăsit locul faptei, însă victima a reuşit să reţină număriul de înmatriculare al vehiculului şi sunat la 112.
Autoturismul a fost dat în atenție, fiind depistat la scurt timp de către polițiștii din Costești la marginea comunei. În scurt timp, şoferul, c are deţine permis de conducere emis de autoritîţile din Cehia, a fost înhăţat de oamenii legii care-l aşteptau în apropierea locuinţei chiar în momentul când s-a întors acasă. În urma verificării cu etilotestul a rezultat că atât conducătorul auto, cât și biciclistul, erau băuţi. Primul a avut o concentraţie de 0,81 mg/l, iar al doilea de 0,99 mg/l alcool pur n aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere sub influența alcoolului, iar cercetările continuă.

Aspecte legale:

În situația producerii unui eveniment rutier, pe un drum deschis circulaţiei publice sau care şi-a avut originea într-un asemenea loc, obligaţiile pe care le au conducătorii auto, în funcţie de tipul evenimentului rutier, sunt următoarele:

1. Dacă din eveniment a rezultat rănirea unor persoane, conducătorul auto este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.
Totodată, este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

2. Conducătorilor de vehicule implicaţi în evenimente rutiere le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.

3. Dacă în urma evenimentului a rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale, conducătorii auto au obligaţia de a scoate imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa, precum şi de a se prezenta, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului, la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul, pentru întocmirea documentelor de constatare.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

flagrant delict (1)

Vigilența polițiștilor a dus la prinderea în flagrant delict

În cursul zilei de 26 aprilie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Pitești au fost sesizați, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar