Acasă / SPORT / „Bijuteria” din Trivale, gata în 2023!

„Bijuteria” din Trivale, gata în 2023!

FC Argeş va avea un stadion la standarde internaţionale

 De mult timp suporterii trupei din Trivale visau ca echipa favorită să joace pe un stadion cochet. Iar visul lor începe să prindă contur şi va deveni realitate. Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Mihai Foamete, preşedintele Consiliului Director de la FC Argeş, a vorbit despre construcţia noului stadion de la Piteşti, care ar urma să fie gata, cu aproximaţie, în anul 2023. Potrivit oficialului clubului piteştean, noua arenă va fi de categoria UEFA 4, fiind astfel capabilă să găzduiască meciuri internaţionale. Capacitatea proiectată este de 15.000 de locuri, scaunele urmând a fi colorate alb-violet, în vreme ce suprafaţa de joc ar urma să fie hibridă. „Chiar dacă lucrurile merg un pic mai domol în România faţă de alte ţări, vă asigur că stadionul se va finaliza. Discuţiile sunt înaintate. S-au semnat documente, s-au semnat autorizaţii. Cea mai de durată perioadă e cea a actelor şi chestiunuilor legate de documente. Apoi, stadionul se va ridica destul de repede. Cam într-un an şi jumătate, doi, sperăm să vorbim de finalizare şi să jucăm primul meci pe noul stadion”, a declarat Mihai Foamete.

Tribunele vor fi acoperite în întregime, vor fi şi spaţii comerciale, iar stadionul nu va avea pistă de atletism. „Este aceeaşi situaţie ca la Craiova. Pentru a face un nou stadion fără pistă, am fost obligaţi să găsim o soluţie, să realizăm în aceeaşi bază sportivă un teren de atletism cu pistă. Se va face acest lucru pe un teren aflat în imediata vecinătate a stadionului”, a mai spus Mihai Foamete.

375.942,30 lei fără TVAeste valoarea contractului de proiectare, care va fi finanţat din bugetul local.

Caracteristicile viitorului stadion „Nicolae Dobrin”: sistem de iluminare a faţadei prin tehnologie LED, muzeu al clubului + magazin de prezentare al FC Argeş, sală de forţă de minimum 500 mp, două săli pentru saună, sală de recuperare, cabinet medical, cabinet antidoping, sală de antrenament multifuncţională.

Pe drumul cel bun

Nu de mult, preşedintele de la FC Argeş, Jean Vlădoiu, a oferit şi el noi detalii despre arena de care vor beneficia piteştenii, acest lucru fiind posibil datorită ajutorului financiar primit din partea autorităţilor locale; acesta a declarat că nu ştie când va fi finalizată construcţia noului stadion.

”Suntem pe drumul cel bun. Pe locul vechiului stadion se face o construcţie nouă. Din câte am discutat cu domnul primar, va fi un stadion nou, modern. La Piteşti ne vom mişca, sper eu, cât mai repede, pentru suporteri şi pentru toată suflarea argeşeană, dar nu ştiu. În următoarea perioadă voi afla cât va dura”, a declarat Jean Vlădoiu la emisiunea Digi Sport Special.

Se construieşte şi sală polivalentă la Piteşti

Viitoarea sală va avea o capacitate de aproximativ 5.000 de locuri şi, pe lângă competiţii sportive de nivel naţional şi internaţional, va putea găzdui şi evenimente culturale (târguri, concerte şi expoziţii). Preţul de construcţie este estimat la 21 de milioane de euro.

Conform graficului de lucru, obiectivul va fi predat autorităţilor locale în anul 2022.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

FC Argeș - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 1-1(1-0) (4)

Remiză – FC Argeș – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 1-1(1-0)

Au marcat: Șerban(min.2) / Damașcan(min.77) FC Argeș a irosit încă o șansă de a se ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar