Acasă / EVENIMENT / Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Astăzi, la Casa de Cultură a Studenților din Pitești, a fost organizată, de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Locurilor de Muncă Argeș, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. La această bursă au participat și 14 tineri din cadrul centrelor de protecție socială aflate în subordinea DGASPC Argeș, persoanele cu dizabilități, precum și tinerii expuși riscului marginalizării sociale, scopul fiind angajarea lor pe piața muncii, conform pregătirii profesionale pe care aceștia o au.

“Este un parteneriat, în premieră, între ANOFM și Direcțiile de Protecția a Copilului și a Persoanelor cu Dizabilități și pe noi, factorii de decizie pe această zonă, acest lucru nu poate decât să ne bucure fiind o mână de ajutor pentru persoanele care într-adevăr au nevoie de reintegrare în societate și printr-un loc de muncă aferent pregătirii lor. După doi ani în care, din cauza pandemiei, lucrurile au stagnat, iată că  asistăm la o dorință pe de o parte a firmelor să-și ocupe locurile de muncă, iar pe de altă parte a diverșilor beneficiari care caută un loc de muncă poate în premieră sau un loc de muncă mai bine plătit. Îmi doresc ca majoritatea celor care au fost astăzi aici să-și fi găsit un loc de muncă.” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte C.J. Argeș.  

“Avem 36 de firme care oferă 700 de locuri de muncă, din care 38 de locuri sunt pentru studii superioare. Totodată am creat niște standuri pentru persoanele defavorizate și pentru persoanele cu dizabilități deoarece avem un protocol la nivel național cu ANPH. De asemenea, avem un stand pentru economie socială. Penitenciarul de la Mioveni a venit cu câteva persoane care urmează să se elibereze din detenție și care caută un loc de muncă pentru reintegrare socială. Numărul de participanți a fost destul de generos. Sper ca în urma acestui eveniment să avem cât mai multe angajări.” – Nicolae Bădescu, director executiv AJOFM Argeș.  
Cu această ocazie, DGASPC Argeș împreună cu AJOFM Argeș au promovat și proiectul “Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”, proiect care vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități aflate în căutarea unui loc de muncă. Acestea pot achiziționa tehnologii și dispozitive asistive și tehnologii de acces, în baza unui voucher cu o valoare de maximum 23.000 lei.
Proiectul prevede de asemenea, acordarea de sprijin angajatorilor în vederea asigurării accesibilizării locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități, având ca rezultat adaptarea la nevoile individuale ale persoanelor cu dizabilități, a 200 de spații de muncă.
În vederea obținerii voucherului persoana cu dizabilități trebuie să depună la sediul DGASPC Argeș un dosar. Voucherul este nominal și netransmisibil, cu valabilitate de 6 luni.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Biciclist-spulberat-de-o-masina

Biciclist lovit de mașînă în orașul Mioveni

În urmă cu puțîn timp,un accident rutier s-a produs în orașul Mioveni, bulevardul Dacia, în ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar