Acasă / EVENIMENT / Căzut în prăpastie, nu a supravieţuit

Căzut în prăpastie, nu a supravieţuit

Căzut în prăpastie (2)
Weekend încărcat pentru salvamontiştii argeşeni care au fost solicitaţi să intervină la un accident petrecut în masivul Leaota, unde un bărbat a căzut în prăpastie. Din vefericire victima nu a supravieţuit.
Este vorba despre un bărbat de 71 de ani, care făcea parte dintr-un grup de 17 persoane plecate în drumeţie însoţite de ghizi. La un moment dat, septuagenarul, care era echipat corespunzător, inclusiv cu colţari, ca de altfel întreg grupul, a alunecat pe gheață sub vârful Dragoslavelor în timp ce cobora și a căzut într-o râpă. La fața locului s-au deplasat salvamontiștii de la Dâmbovicioara și Voina. Bărbatul a fost găsit conştient, asistat de unul dintre ghizi. Acesta a fost transportat până la locul unde reuşise să ajungă o ambulanţă SMURD care l-a preluat şi transportat la spital. Din nefericire, ulterior starea victimei s-a înrăutăţit şi a survernit decesul.

Căzut în prăpastie (1)

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, un grup de turişti format din şapte persoane cu maşini a fost surprins de viscol în zona la Capra. Şase dintre ele s-au adăpostit la baza de la Cota 2000. „Al şaptelea a încercat să coboare. Trei salvatori au plecat la izvor la Carmen să-l recupereze și să-l aducă la Cotă”, transmitea Salvamont Argeş. Înfruntând viscolul care se înteţise brusc reducând vizibilitatea sub 20 de metri, salvatorii montani au reuşit să-l recupereze pe bărbatul în vârstă de 24 de ani, din Câmpulung din câte am înţeles, care se alesese cu nun început de degerături, şi să-l aducă la adăpost. Din cauza vremii nefavorabile, întreg grupul a rămas la Cota 2.000 până ieri când viscolul, care sâmbătă a suflat cu şi mai multă putere decât sâmbătă, s-a mai potolit. Toate cele şapte persoane, trei adulţi şi patru copii, au fost coborâţi în siguranţă la Capra, de unde au putut pleca spre casă.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Autoturism intrat într-un cap de pod - Bascov

Autoturism intrat într-un cap de pod în localitatea Bascov

Duminică, în jurul prânzului,un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, zona Valea Ursului, unde, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar