Acasă / EVENIMENT / Cercetări finalizate de polițiști într-un dosar privind încălcarea ordionului de protecție

Cercetări finalizate de polițiști într-un dosar privind încălcarea ordionului de protecție

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rociu au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, privind săvârșirea infracțiunii de ,,încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie”, conform art. 47, alin. 1 din Legea 217/2003R privind prevenirea și combaterea violenței domestice.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada iulie 2022 – februarie a.c., în mai multe rânduri un bărbat de 48 de ani, din Rociu, ar fi încălcat obligațiile impuse împotriva sa prin ordin de protecție, apropiindu-se de fosta concubină.
Reamintim că în ziua de 07 februarie a.c., bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentat în fața instanței, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești cu propunere de trimitere în judecată.

trimis-la-inchisoare

Control judiciar înlocuit de instanță cu măsura arestării preventive, după ce a fost depistat de polițiști încălcând obligațiile stabilite

În ziua de 29 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rociu au pus în executare un Mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, emis de Judecătoria Costești, privind pe un bărbat de 44 de ani, din Mozăceni, cercetat într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de furt la plângere prealabilă, violență în familie și încălcarea măsurilor dispuse prin ordin de protecție.Bărbatul în cauză era cercetat sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, stabilită de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Costești, însă a fost depistat de polițiști încălcând obligațiile dispuse prin această măsură, fapt pentru care a fost propusă înlocuirea măsurii, acțiunea fiind admisă de către instanța competentă.Bărbatul a fost încarcerat.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Minoră dispărută (1)

Minoră dispărută de la domiciliu

În cursul serii de 16 aprilie a.c., politiștii din cadrul Poliţiei Orașului Mioveni au fost ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar