Acasă / SOCIAL / Cetatea Poenari a devenit neîncăpătoare pentru turiști

Cetatea Poenari a devenit neîncăpătoare pentru turiști

Sâmbătă seara, Cetatea Poenari a devenit neîncăpătoare pentru cei carea au dorit să participe interactiv la cea de-a șasea ediție a Dracula FEST, organizată în cadrul Sărbătorilor Argeșului și Muscelului. Turiști de toate vârstele, din țară și din străinătate, împreună cu localnici, au dorit să retrăiască istoria, să devină parte din legendele lui Vlad Țepeș și să intre în atmosfera vremurilor de glorie, demult apuse, ale Cetății Poenari – Cuibul Vulturului Alb.
Încă de la poalele muntelui, turiștii au fost întâmpinați de către arefeni cu bocceluțe cu merinde și apă – la fel cum a fost întâmpinat și Vlad Vodă – ca să aibă puteri să urce anevoioasa cale spre cetate. Sus, însuși domnitorul și boierii săi îi așteptau pe cei care s-au încumetat să urce la cetate, dar nu ca să îi tragă în țeapă sau să le taie capetele, ci doar ca să se fotografieze împreună.
După de fiecare și-a găsit locul pe stâncile colțuroase din Cuibul Vulturilui Alb, au început să se depene legendele, reprezentanții Muzeului Județean Argeș și profesorul de istorie Cezar Bădescu încercând să dezvăluie adevărata față a Voievodului Vlad Țepeș, un mare conducător, iubitor de țară, nicidecum un vampir nemilos. Atmosfera de altădată a fost reînviată de artiștii arefeni care au interpretat la solzi de pește doine și balade populare.
Cetatea a început apoi să răsune de cântecele interpretate de Ion Mircea Bogdan și de Florin Dumitru, publicul fredonând fiecare melodie alături de artiști.
Nici copiii nu au fost lăsați să se plictisească, spectacolul oferit de Leon Magdan atrăgându-i în numeroase momente interactive cu tentă medievală, unde au fost premiați cu reviste de benzi desenate. Totul a culminat cu teatrul de umbre, aplaudat la scenă deschisă de toți cei prezenți.
Gabriela M.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

patron intră în greva foamei, la gardul ISU Argeș

Un patron intră în greva foamei, la gardul ISU Argeș! Abuz sau interpretare forțată a legii?

Stație PECO închisă, la Călinești, după 20 de ani de funcționare .Managerul stației: Este un ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar