Acasă / SOCIAL / Concert pentru trompetă în premieră, la Filarmonica Piteşti

Concert pentru trompetă în premieră, la Filarmonica Piteşti

Alexandru GaneaJoi, 3 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează primul concert simfonic al lunii. Dirijorul Alexandru Ganea revine la pupitrul orchestrei simfonice a instituţiei, solistul Sergiu Cârstea fiind la prima colaborare cu Filarmonica Piteşti. În program: Wolfgang Amadeus Mozart – Simfonia nr.2 în Si bemol major, Alessandro Marcello – Concertul pentru oboi în re minor, varianta pentru trompetă mică şi orchestră de coarde, Antonio Vivaldi/Johann Sebastian Bach -Concertul pentru trompetă mică și orchestră în Re major şi Felix Mendelssohn-Bartholdy – Simfonia nr.5, op.107, Reforma.Alexandru Ganea a absolvit Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti (specializarea vioară), Academia de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializări vioară şi muzică de cameră, şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Dirijat, specialitatea dirijat orchestră, clasa Dumitru Goia. Tot la Academia de Muzică a finalizat studiile de master la vioară şi muzică de cameră şi de perfecţionare dirijat orchestră cu Sabin Pautza. Este doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. În prezent este conferenţiar universitar şi dirijor al Orchestrei Simfonice „Universitaria” a U.N.M.B. A colaborat cu filarmonicile din Iaşi, Sibiu, Braşov, Târgu Mureş, Botoşani, Craiova, Chişinău, Giurgiu, Târgovişte, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Bacău. Între 2008 şi 2012 a fost dirijor al Filarmonicii Piteşti, unde este invitat ca dirijor permanent.A colaborat cu pianiştii: Valentin Gheorghiu, Viniciu Moroianu, Vlad Dimulescu, Horia Maxim, Horia Mihail, Csiky Boldizsar, violoniştii Florin Croitoru, Gabriel Croitoru, Cristina Anghelescu, Paul Florin, Alexandru Tomescu, violonceliştii Marin Cazacu, Alexandru Moroşanu, Răzvan Suma, contrabasistul Petru Iuga, harpistul Ivan Roncea, flautistul Cătălin Opriţoiu, oboistul Dorin Gliga, cornistul Petrea Gîscă şi sopranele Felicia Filip şi Valentina Naforniţă.
În 2014 îi apare, la Editura „Glissando”, volumul „Repere dirijoral-stilistice ale programatismului” şi, în 2015, la Casa de discuri „Eurostar”, CD-ul „Enescu, Lipatti, Silvestri”, protagonişti fiind Orchestra „Universitaria” a U.N.M.B. şi dirijorul Alexandru Ganea.
Sergiu CarsteaAbsolvent al Liceului „Eugeniu Doga” din Chişinău şi al Facultăţii de Interpretare Muzicală, secţia trompetă, a Institutului de Stat al Artelor „Gavriil Muzicescu” din Republica Moldova, Sergiu Cârstea are în spate o vastă experienţă muzicală. Între 1980 şi 1997 a activat în orchestra simfonică a Filarmonicii din Chişinău. Timp de doi ani a primit o bursă de studii post-universitare la Conservatorul Superior de Muzică din Paris, unde a studiat cu mari profesori. Şef de partidă trompetă în orchestra Operei Naţionale din Timişoara, profesor la Facultatea de Muzică a Universităţii de Vest timişorene şi a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, a susţinut cursuri de măiestrie intrepretativă atât în ţară, cât şi în străinătate. A susţinut, ca solist, concerte în Franţa, Italia, Germania, Austria, Spania, Croaţia ş.a. Este membru fondator al cvintetului „Moldova Brass” de la Chișinău, fondator și președinte al Asociației de Instrumentiști-Alămuri „ROMANIAN BRASS SOCIETY”.

Gabriela N.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

zimbru născuţi în libertate

Încă trei pui de zimbru născuţi în libertate

Luna trecută, trei pui de zimbri s-au născut în cadrul turmei eliberate în Munţii Făgăraş ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar