Acasă / SOCIAL / Conferință internațională “DE LA EMPATIE LA MALPRAXIS”

Conferință internațională “DE LA EMPATIE LA MALPRAXIS”

Testare gratuită pentru evaluarea efectelor fumatului,
la Universitatea Pitești, în perioada 19 – 21 iunie

Societatea Română de Pneumologie – Secțiunea Tabacologie și Universitatea din Pitești, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, organizează conferința cu participare internațională “De la Empatie la Malpraxis”. Conferința va avea loc în perioada 19 – 21 iunie 2014, în incinta Universității din Pitești, și își propune să deschidă un dialog interdisciplinar între speciliștii care concură la asigurarea calității actului medical, precum medici, juristi, industria farmaceutică, companii de asigurări și finanțatori ai sistemului sanitar.
Evenimentul, sub egida “Universități libere de fumat”, va debuta joi, 19 iunie ora 16.00, cu o masă rotundă ce se va desfășura în Biblioteca Universității din Pitești, bucurându-se de participarea Ing. Cornel Loghin (ENSP, Bruxelles), Prof. Univ. Dr. Kristie Foley (Davidson College, USA), Prof. Univ. Dr. Pall Kikeli (UMF, Tg. Mureș).
Premergător acestei activități, va avea loc o acțiune de testare gratuită pentru evaluarea efectului fumatului asupra organismului, cu spirometre și dispozitive Smokerlyzer, cu sprijinul voluntarilor studenți din partea Universității din Pitești, începând cu ora 11.00, pe esplanada din fața Rectoratului Universității.
Deschiderea lucrărilor va avea loc în data de 20 iunie 2014, ora 9.00 în Amfiteatrul S109, unde sunt asteptați să ia cuvântul Prof. Univ. Dr. Florin Mihălțan (SRP București), Prof. Univ. Dr. Ionel Didea (Universitatea din Pitești), Prof. Univ. Dr.ing. Florin Tecău (Consiliul Județean Argeș), Dr. Ioana Munteanu (SRP București), Dr. Dan Manu (Spitalul Județean Pitești), Dr. Maria Cristina Stocheci (CJAS Argeș), Dr. Valentin Bănică (CMR Argeș), Dr. Adrian Stoica (DSP Argeș), Dr. Alexandru Brezoescu (UNAS).
În anul 2007, prevalența consumului de tutun în rândul adolescenților de 16 ani din România, a fost de 25% (conform Studiului național privind consumul de tutun, alcool și droguri – România, 2007). După aceeași sursă, băieții fumează mai mult decât fetele, respectiv 26% versus 23%. Dacă în 1999 diferența dintre cele două sexe era de 11%, aceasta s-a redus la 6% în anul 2003, ajungând la 3% în anul 2007.
“Începând cu anul 2014, Universitatea din Pitești s-a aliniat directivelor europene anti-fumat, aderând la comunitatea instituțiilor de învățamânt care luptă pentru eradicarea fumatului și a viciilor ce subjugă tot mai mulți tineri. Este binecunoscut impactul negativ al acestor substanțe nocive asupra organismului, dar și a psihicului, dependența de substanțe aducând cu sine dezechilibre evidente la nivelul stării de bine a omului. Profitând de specificul instituțional, Universitatea din Pitești a devenit mai responsabilă în ceea ce privește mesajele pe care le susține și le disemineaza prin toate mijlocele posibile: o universitate nu trebuie să actioneze doar ca organism de educație școlară, cât și ca sursă de educație psiho-comportamentală, în sensul asumării unui stil de viață echilibrat, care să implice renunțarea la dependențe nesănătoase, promovarea sportului și a măsurilor ce susțin obiceiurile sănătoase.”

Despre Administrator

Citeşte şi ...

incendiile la locuințe

Când totul dispare, ce mai rămâne?

Deși tragem periodic semnale de alarmă, incendiile la locuințe continuă să provoace tragedii. În primele ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar