Acasă / SOCIAL / Continuă să ningă în masivul Făgăraș

Continuă să ningă în masivul Făgăraș

Troiene pe Transfăgărăşan

Salvamont Argeș informează că, de trei zile, în masivul Făgăraș ninge necontenit. Azi-dimineaţă, stratul de zăpadă în zona înaltă a Transfăgărăşanului atingea 20 de centimetri, vizibilitatea era redusă, vremea se menţinea instabilă, iar din cauza vântului puternic s-au format troiene de zăpadă de până la 70 de centimetri.
Pentru a preîntâmpina un eventual blocaj al traficului, drumarii Districtului Piscu Negru au intervenit cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant și îi avertizează pe șoferii care vizitează zona să circule prudent și să aibă mașinile echipate de iarnă.
„Îndemnăm turiștii să renunțe la turele în zona de creastă pentru că există riscul de accidentare. Din cauză că traseele sunt acoperite cu un strat instabil de zăpadă, deplasarea este mult mai dificilă, pietrele și smocurile de iarbă sunt ascunse sub stratul subțire de omăt făcând pășirea foarte nesigură, iar riscul de alunecare este mult mai mare. În cazul în care, totuşi, abordați astfel de ture, este necesar să aveţi echipament de iarnă și trebuie să luați în considerare faptul că ziua este mai scurtă (la 19.30 deja este întuneric). În acest moment, zăpada începe de la aproximativ 1.700 de metri”, a transmis Andrei Nicuţ, salvator montan în cadrul Salvamont Argeș.

Foto – Salvamont Argeș- Salvamont Sibiu

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Poliţiştii prezenţi în mijlocul copiilor de 1 iunie (1)

Activități preventive desfășurate de polițiști, de Ziua Copilului

Ieri 1 iunie, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu polițiști din ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar