Acasă / SOCIAL / Contractul de manager la Teatrul Al Davila, al dlui. Felix Goldbach, va înceta

Contractul de manager la Teatrul Al Davila, al dlui. Felix Goldbach, va înceta

De la 1 aprilie, cu acordul părților, Contractul de manager la Teatrul Al Davila, al dlui. Felix Goldbach, va înceta.
Ca urmare a interesului manifestat în spațiul public, astăzi, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu și managerul Teatrului “Alexandru Davila”, Felix Goldbach, au avut o întrevedere în urma căreia au ținut să clarifice situația de la această instituție. Astfel, ca urmare a solicitării scrise a dlui. Felix Goldbach, a fost emisă o dispoziție de încetare a contractului de management a domniei sale, cu acordul părților. Solicitarea venită din partea dlui. Felix Goldbach a fost motivată de existența unor proiecte personale pe zona de cultură.
Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a subliniat că încetarea mandatului se va produce începând cu data de 1 aprilie 2022, perioadă până la care va fi făcută o propunere privind asigurarea interimatului și a dat asigurări că activitatea angajaților și a actului cultural nu vor fi afectate.
“Lucrurile nu sunt deloc atât de tragice și de pompoase precum au apărut în unele instituții media. Dimpotrivă, după cum vedeți, avem o relație absolut normală, bazată pe respect reciproc și sunt convins că așa va fi și pe viitor.
La finalul lunii trecute, după discuții pe are le-am avut cu domnul manager, am reținut faptul și am înregistrat o solicitare a domniei sale de încheiere a contractului de management cu acordul părților, întrucât domnia sa este implicat în anumite proiecte personale, tot, pe zona de cultură, și care la moment dat s-ar putea intersecta cu activitățile culturale ale Consiliului Județean. Dincolo de ce a părut de-a lungul timpului în presă, colaborarea noastră a fost una bună, bazată pe respect, pe o comunicare bună în cea mai mare parte a timpului. Anumite obiective au fost atinse, la altele lucrăm. Menționez că, după această colaborare, ușile rămân deschise din partea ambelor părți și cu siguranță, pe viitor, activitățile noastre se vor intersecta.
A fost o perioadă foarte grea pentru întregul act cultural și poate cu atât mai mult pentru Teatrul Alexandru Davila. Au rămas multe lucruri bune și tocmai de aceea cred că drumurile noastre se vor mai intersecta. Îi pot asigura pe toți iubitorii de teatru că activitatea nu va avea de suferit în perioada următoare. Vom căuta cele mai bune soluții în așa fel încât angajații și repertoriu să nu aibă de suferit. Nu ne-am decis încă cine va prelua interimatul, dar, deocamdată, vreau să subliniez că, prin acordul părților, dl Felix Goldbach va rămâne manager până la data de 1 aprilie”, a subliniat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu.
„Mă bucur că astăzi suntem împreună și că putem spune cum stau lucrurile de fapt. Vreau să îi mulțumesc domnului vicepreședinte Adrian Bughiu, Consiliului Județean Argeș și consilierilor județeni pentru toată susținerea pe care am avut-o.
Ca manager al teatrului Alexandru Davila am venit în luna mai a anului trecut. Am simțit o deschidere foarte mare, apreciez și colaborarea cu angajații. Am continuat de la bun început proiectele începute de fostul manager.
Am intrat într-o reorganizare a teatrului pe cele trei secții, unde am venit cu o echipă pe care mi-am construit-o. Împreună cu șefii celor trei secții am venit cu câteva premiere cred eu frumoase. Am desfășurat activitatea într-o perioadă grea, de pandemie, în care am avut prezență limitată în sală. Am avut colegii de la început lângă mine, mai ales că am participat chiar la început la un festival în afara țării, și aici țin din nou să mulțumesc Consiliului Județean pentru susținere, am dus mai departe tradiția unui festival prestigios, INterfest, la cea de a XXV-a ediție, apoi am deschis stagiunea tot cu o premieră foarte frumoasă. Am continuat apoi să prezentăm publicului noi premiere.
Împreună cu Consiliul Județean și colegii mei din zona administrativă, anul trecut am depus eforturi pentru a găsi noi surse de finanțare. Timpul a fost scurt, dar cred că am reușit să avem spectacole frumoase, iar pentru mine a contat mereu performanța și în prim plan am pus mereu actorii.
Eu urez succes celui sau celei care va prelua conducerea Teatrului „Alexandru Davila”. Le mulțumesc colegilor pentru că au fost mereu lângă mine, mulțumesc conducerii Consiliului Județean pentru activitate și ori de câte ori voi fi solicitat voi răspunde pozitiv”, a menționat și managerul Teatrului “Alexandru Davila”, Felix Goldbach.

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Alba-ca-Zapada

Activitățile cultural – artistice în perioada 22 – 29 septembrie 2023

Consiliul Județean Argeș vă invită să participați la activitățile cultural – artistice organizate de către ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar