Acasă / EVENIMENT / Control inopinat în Piața Găvana, din municipiul Pitești

Control inopinat în Piața Găvana, din municipiul Pitești

În data de 19.09.2022, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale – Poliția Locală Pitești au efectuat un control inopinat în Piața Găvana, din municipiul Pitești, având ca scop verificarea modului de respectare a regulilor generale de comerț.
Ca urmarea a controlului, s-a constatat că mai mulți agenți economici și producători agricoli, din interiorul pieței, fie nu etichetau corespunzător prețurile produselor comercializate, fie practicau neafișarea acestora, totodată unele produse având prețuri menite să inducă în eroare cumpărătorii (ex: 2,99 lei kg, zecimalele fiind scrise cu font foarte mic, greu observabil).
Au fost verificați 45 de comercianți și au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, conform Legii nr.145/2014 modificată, în valoare de 5000 de lei, zona fiind monitorizată și în perioada următoare.
Acțiunile vor continua în toate piețele municipiului Pitești pentru a verifica buna organizare și desfășurare a actului de comerț, conform atribuțiilor stabilite prin lege.

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Activități preventive la un eveniment public (6)

Activități preventive la un eveniment public

În gata de ,22 și 23 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar