Acasă / SOCIAL / Crăciunul într-o cutie de pantofi, marca Sprijin pentru Viață

Crăciunul într-o cutie de pantofi, marca Sprijin pentru Viață

În perioada 19-31 decembrie, un numǎr de aproximativ 1400 de copii s-au bucurat de magia Crǎciunului, ȋntrucȃt au putut sǎ aibǎ propriul cadou pe care cu multǎ bucurie și apreciere l-au deschis ȋn noaptea de Crǎciun. Acest fapt se datoreazǎ ȋn primul rȃnd unui numǎr impresionant de persoane, tineri, instituții, societǎți comerciale și familii care s-au alǎturat campaniei Crǎciunul ȋntr-o cutie de pantofi, desfǎșuratǎ de Asociația Sprijin pentru Viațǎ, Universitatea din Piteşti şi Teatrul pentru Toţi.

Promovarea acestei campanii s-a fǎcut de la ȋnceputul lunii decembrie, prin mediul on-line, cât şi prin Punctele de colectare cadouri situate în rectoratul Universităţii Pitești, Galeriile Real şi Jupiter City şi a plecat de la un concept ȋn aparențǎ simplu, ȋnsǎ plin de semnificație: “spiritul Crǎciunului ne face mai sensibili și mai atenți la nevoile celor din jur, la dorințele celor care nu au posibilitatea de a deschide un cadou ȋn noaptea de Crǎciun”.

Întrucât este deja la ediţia a treia, această Campanie s-a bucurat de concursul a numeroase instituţii, ONG-uri implicate şi mai ales oameni care au crezut în misiunea şi mai ales viziunea Campaniei. Activităţile desfăşurate au zivat: oferirea de pachete cadou (jucării, alimente primare, haine, rechizite şi dulciuri) pentru aproximativ 1.200 de copii din 5 comunităţi săcrace (Miceşti – Troislavi, Mălureni – Tufanu cu Icoana, Ştefăneşti – Streaua şi zona Blocuri şi Călineşti – Valea Corbului), precum şi copiii beneficiari ai centrului de Zi Plato School al Asociaţiei Sprijin pentru Viaţă, copiii şi tineri cu dizabilităţi din zona Câmpulung, 30 de copii cu autism şi peste 150 beneficiari din familii sărace din mun. Piteşti.

O altă acţiune a vizat oferirea de hrană caldă timp de patru zile pentru peroanele fără adăpost, beneficiare ale Centrelor de Urgenţă de Noapte din Piteşti şi pentru oameni ai străzii care locuiesc în mediul stradal.

Campania a fost demaratǎ de Asociația Sprijin pentru Viațǎ alǎturi de Universitatea de Stat din Pitești și Compania Teatrul pentru Toți care s-au implicat pe toată perioada atât a colectării cât şi a distribuirii cadourilor.

Principalii pareteneri fără de care nu am fi putut împărtăşi bucuria în peste 1400 de cămine au fost:

-Fundația Solidaritatea Argeșeană;

– A.T.O.P. Argeş care a sprijinit la oferirea pacheteleor în comunităţi defavorizate şi identificarea persoanelor fără adăpost pentru care s-a oferit hrană caldă în perioada Crăciunului şi a Anului Nou, – Direcția de Asistențǎ Socialǎ a Primǎriei Municipiului Pitești – beneficiara celor două adăposturi de noapte de Urgenţă din municipiul Piteşti,

– Grǎdinița cu Program Prelungit “Micul Prinț” şi Grǎdinița cu Program Prelungit “Castelul Magic” care au mobilizat copiii şi părinţii în efectuarea de pachete cadou;

– Hypermaketul Real, Galeriile Real, Centrul Comercial Jupiter City dar şi companii precum Lear Corporation şi BRD Groupe Societe General şi ONG-uri precum Asociaţia împotriva Crimei Organizate şi Consiliere Antidrog A.C.O.C.A. şi Asociaţia Salvând un Suflet, Salvăm Viitorul!

Credem cǎ principalul partener a fost ȋnsǎ reprezentat de persoanele fizice care s-au alǎturat demersurilor noastre, cei care pur și simplu au contribuit la efectuarea unor pachete minunate pline de cadouri frumoase, cei care s-au angrenat în acest proces având încredere că efortul lor de a face o bucurie va fi dus mai departe iar bucuria va fi deplină în noaptea de Crăciun pentru copiii a căror flacără a speranţei s-a stins deja.

O frumoasă surpriză a făcută finalistul Masterchef Alexandru “Teacher” Cirtu cel care a venit special de la Bucureşti cu peste 6 cadouri special pregătite pentru copiii nevoiaşi, Crina Zvobodă – celebra pentru spectacolele de ventrilocie, care a oferit un show în Galeriile Real la finalizarea Campaniei pentru toţi cei implicaţi şi nu numai, precum şi mulţi alţi prieteni, trupe rock şi tineri care au oferit un spectacol live în aceeaşi locaţie la finalizarea Campaniei.

Foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Madalin Voicu Jr si Paula Seling

Paula Seling, invitată la Conferințele Filarmonicii Pitești

Filarmonica Pitești organizează vineri, 23 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, o nouă ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar