Acasă / SPORT / CS Mioveni a prezentat o sinteză a activităţii clubului la final de an

CS Mioveni a prezentat o sinteză a activităţii clubului la final de an

Conform tradiţiei, conducerea de la CS Mioveni a organizat azi o conferinţă de presă prin care a prezentat o sinteză a activităţii clubului la final de an, precizând şi proiectele pe care secţiile de fotbal, judo, box şi tenis de masă le au pentru anul viitor. În faţa presei au venit preşedintele Consiliului Director al clubului, Dumitru Olteanu, precum şi directorul executiv al grupării argeşene, Constantin Stancu.
Primul om de la CS Mioveni, Dumitru Olteanu, a prezentat performanţele cu care se laudă secţiile de judo, box, tenis de masă şi fotbal.
Tenisul, la rang înalt
Secţia de tenis de masă din cadrul clubului din Mioveni este una cu potenţial care-şi propune pe viitor prezenţa în Cupele Europene. Anul 2013 va rămâne cu siguranţă în istoria clubului CS Mioveni, fiind anul în care echipa de tenis de masă a promovat în Liga Naţională, competiţie rezervată echipelor de seniori. Şi, mai mult decât atât, la finalul turului, formaţia se află pe locul 3 în prima ligă, obţinând astfel cea mai bună clasare din istoria tenisului de masă din Mioveni. Pe lângă această performanţă, trebuie amintite medaliile de argint şi bronz obţinute la Cupa României, individual seniori şi medalia de bronz obţinută la competiţia TOP 12 seniori, întrecere rezervată primilor 12 sportivi din ţară.
Şi judoka, pe podium
În anul ce se va încheia peste mai puţin de două săptămâni sportivii secţiei de judo de la Mioveni, pregătiţi de Verginel Popescu au obţinut rezultate notabile în anul 2013. Judoka cei mai reprezentativi din punct de vedere al performanţelor au fost Elida Purcaru, Alina Făcăeru, Eduard Petrescu, Alexandra Pârvu, aceştia obţinând medalii de aur în competiţiile la care au participat. Pe podium s-au mai clasat şi sportivii Paul Puşcatu, Lavinia Lioveanu, Ionuţ Gates.
Şi boxerii au fost la înălţime
Secţia de box, unde antrenor este Liviu Ungureanu, iar instructor Marius Duluman se poate lăuda şi ea cu rezultatele sportivilor Graţian Zăvoianu, Iulian Niţă, Mihai Dumitru, Mihai Popescu şi Bogdan Stana. Însă, cel mai important succes l-a obţinut Mihai Dumitru, şi anume medalie de bronz la Campionatul Naţional de Tineret.
Centrul de copii şi juniori – viitorul fotbalului la Mioveni
Un capitol aparte îl constituie fobtalul la Mioveni. Pentru că în timp ce la Centrul de Copii şi Juniori lucrurile se mişcă aproape de foarte bine, la nivel de seniori, fotbalul se situează pe o pantă descendentă, aflânduse- pe locul nouă în campionat. CS Mioveni, echipă ce reprezintă judeţul în liga secundă de fotbal se zbate în mocirla ligii a doua şi încearcă din răsputeri o clasare pe podium la finalul ediţiei de campionat 2013-2014. Dacă va reuşi sau nu rămâne de văzut. Cert este că se fac eforturi foarte mari din punct de vedere financiar de către Primăria şi Consiliul Local din Mioveni pentru ca elevii lui Ion Moldovan să aibă un parcurs bun din retur. Ceea ce înseamnă că vor fi făcute la CS Mioveni câteva transferuri în această iarnă. Nu este exclus să apară şi jucători străini: „Rezultatele seniorilor au fost sub aşteptările noastre, dar sper ca ultimele modificări aduse în staff-ul tehnic şi administrativ să-şi arate roadele şi să pornim cu dreptul în 2014. Avem nevoie de întăriri. Ne trebuie un fundaş central, un mijlocaş ofensiv şi un atacant, sau chiar doi. Suntem în căutări, nu vă putem da nume decât după ce vom parafa în scris înţelegerile. Oricum, este posibil să apară şi un atacant străin la echipă”, a punctat Dumitru Olteanu.
Telu Stancu este optimist
La rândul său, în continuare, fosta mare glorie a echipei FC Argeş, Telu Stancu a declarat: „Echipa de fotbal din liga secundă CS Mioveni a avut un tur de campionat cam dificil, iar faptul că jucătorii au plecat cu două eşecuri în primele două etape au înrăutăţit lucrurile. Echipele în serie sunt foarte echilibrate valoric. Noi am pierdut destul de multe puncte, pe care le putema câştiga. Dar cu toate acestea obiectivul nostru este acela de a ne clasa în primele şase locuri nu este irealizabil, fiind accesibil. Depinde de modul cum ne vom organiza. Privind activitatea de la Centrul de copii şi juniori, lucrurile au mers bine în sensul că rezultatele grupelor de juniori republicani A şi B sunt satisfăcătoare şi aducătoare de speranţe”.
În altă ordine de idei, la Mioveni fotbalul nu înseamnă numai liga a doua. Pentru că orşaşul are echipă şi în liga a IV-a, iar la finalul sezonului 2013-2014 CS Mioveni 2 se află pe locul şase, având cel mai tânăr lot din competiţie. Rămânând tot în sfera sportului rege, trebuie amintit că în anul 2013, doi dintre fotbaliştii primei echipe au avut realizări majore. Astfel, Robert Boboc şi Marian Popescu s-au impus la lotul naţional de tineret sub 19 ani, participând la calificarea echipei naţionale la turneul semifinal de elită, fapt fără precedent în istoria fotbalului de la Mioveni.
Mulţumiri şi urări de bine
În final, cei doi oficiali ai clubului argeşean au ţinut să le mulţumească public celor care le-au fost alături pe parcursul acestui an: „Îi mulţumim domnului primar Ion Georgescu, domnilor consilieri, tuturor jucătorilor, antrenorilor din cadrul clubului, angajaţilor, Tutuor le transmitem multă sănătate, împliniri la anul care vine”, au spus la unison cei doi conducători de la CS Mioveni, Dumitru Olteanu şi Constantin Stancu.

Monica Cristea Foto: M. NEACŞU

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Alin Nedelescu, un tânăr jandarm argeșean

Jandarm argeșean, campion național la Skandenberg-Armwrestling

Prefectul județului Argeș, Dragoș Predescu, l-a felicitat astăzi pe sergentul major Alin Nedelescu, cadru al ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar