Acasă / SOCIAL / Cursuri de iniţiere sau performanţă – Şcoala de dansuri „STARFIX ” la Casa de Cultură a Studentului Piteşti

Cursuri de iniţiere sau performanţă – Şcoala de dansuri „STARFIX ” la Casa de Cultură a Studentului Piteşti

La Casa de Cultură a Studentului Piteşti ( n.r. Sediul Central Piteşti, Aleea Panselelor nr.2 – incinta Casa Studentilor) copii, dar şi adulţi, se pot bucura de o gamă largă de dansuri: salsa, rueda, merengue, bachata, tango argentinian, dans sportiv : samba, cha cha cha, rumba, paso doble, jive, vals lent, vals vienez (n.r. valsul miresei la nunta), tango şi multe altele. Aici veţi găsi cursuri de dansuri de societate, modern, popular, break dance, chitară, karate, cenaclul literar Juventus, asociaţia de turism Zimbrul Carpatin, cerc de integrare europeană şi cursuri de modă, cerc de istorie. Nu există limită de vârstă! Cursurile sunt flexibile beneficiind de experienţa antrenorilor şi instructorilor, membri ai Federaţiei Române de Dans Sportiv.

Când alegeţi Şcoala de dansuri “STARFIX “, atunci aveţi cu siguranţă garanţia prestării unor servicii de înaltă calitate, cursurile de dansuri organizându-se într-o zonă ultracentrală, în cadrul Casei de Cultură a Studentului, strada Panselelor nr 2 Piteşti, lângă Hotel Metropol. Persoanele care se integrează în cadrul Şcolii de dansuri “STARFIX ” sunt oameni care provin din toate clasele sociale, avand vârste cuprinse între 3 şi 60 de ani. Cursurile sunt structurate pe o perioadă nelimitată, astfel încât să acopere cerinţele tuturor participanţilor ( n.r. nivel începători, intermediari şi performanţă , coregrafie). Menţineţi-vă în formă, modelaţi-vă corpul, învăţaţi să vă mişcaţi elegant şi încercaţi să vă faceţi noi prieteni pe ritmurile Latino ale muzicii Samba, Rumba, Cha-cha, Salsa, Merengue, dar şi pe cele Standard cum ar fi Valsul Vienez sau Tangoul Argentinian. Ajută-ţi copiliul să se echilibreze emoţional şi să trăiască într-un mod sănătos şi energic. Pătrundeţi într-o lume fascinantă alături de sportivi activi în cele mai importante competiţii de acest gen. Pentru înscriere sau pentru informaţii suplimentare puteţi apela numerul de telefon 0721676446 sau să accesaţi adresa https://cursuridansgimnastica.ro/ . Cursuri de Dansuri Latino, Dansuri Moderne şi Dansuri de Societate, Eleganţă şi Prietenie, toate acestea le veţi gasi în ambianţa plăcută a Casei de Cultură a StudentuluI Piteşti.

Dansul menţine sănătatea corpului şi psihicului uman. Dansul combină în cel mai plăcut mod mişcarea cu muzică şi comunicarea, aducând bună dispoziţie şi sănătate. În zilele noastre, dansul este una dintre cele mai bune metode de descărcare emoţională, de eliminare a stresului, de slăbire dar şi de îmbunătăţire a comunicării între parteneri.
Dansul stimulează slăbirea
Dansul reprezintă una dintre cele mai distractive moduri de a face mişcare. În timpul dansului, abia dacă sesizăm efortul pe care corpul îl depune pentru a efectua mişcările specifice, astfel că eliminarea surplusului de kilograme se face într-un mod foarte plăcut. Practic orice tip de dans ajută în procesul de slăbire, căci cuprinde mişcări ce pune în acţiune mai multe grupe de muşchi simultan. De aceea, cei care iubesc să danseze şi chiar pun în practică această pasiune sunt întotdeauna mai supli.

Dansul combate depresia
Dansul este, de asemenea, un mijloc de relaxare şi terapie psihologică deoarece în timp ce dansăm stresul organismului se consumă, iar muşchii se relaxează. Există chiar tehnici de meditaţie prin dans pentru că specialiştii au observat că mişcarea pe ritm de muzică echilibrează psihicul şi elimină tensiunile emoţionale acumulate. Dansul aduce astfel voie bună şi combate cu succes tulburările psihice ca depresia sau anxietatea.
Dansul întăreşte oasele şi tonifică muşchii
Instructorii de la şcoala de dans Madness Dance spun că tractiunile şi presiunile musculare din timpul dansului nu ajută doar la obţinerea unui tonus bun al grupelor de muşchi, ci şi la întărirea oaselor şi chiar prevenţia osteoporozei. Pentru copii, dansul ajută în procesele de creştere a oaselor şi a muşchilor, previne afecţiunile coloanei vertebrale precum scolioza de exemplu şi de asemenea ajută la o creştere şi dezvoltare armonioasă a copilui.
Dansul încetineşte îmbătrânirea
Dansul, ca şi alte tipuri de mişcare sau sporturi, are capacitatea de a încetini procesele de îmbătrânire, mişcarea fiind un factor important al longevităţii. Sportul reduce stresul organic şi psihic – stres despre care se ştie că afectează funcţiile celulelor organismului nostru şi accelerează procesele de îmbătrânire.

Dansul protejează inima
Dansul este un bun protector cardiovascular, atât prin efectele mişcării asupra vaselor şi inimii, cât şi prin eliminarea tensiunilor psihice care ne pot afecta. În timpul dansului bătăile inimii crsc uşor, circulaţia se intensifică, creşte oxigenarea organismului şi tonusul cardiovascular devine mai bun. Spre deosebire de alte sporturi de performanţă, dansul nu duce în timp la modificări patologice ale vaselor şi/sau ale inimii, de exemplu hipertrofia musculaturii inimii – una din cele mai frecvente probleme pe care le ridică sportul de performanţă, inclusiv fotbalul.
Beneficiile dansului asupra copiilor
Practicarea dansului de către copii poate avea un efect miraculos asupra încrederii în sine, a stării de spirit şi a autocontrolului. Cursurile de dans îi educă pe copii încă de mici în echilibrul propriului corp, în sincronizarea mişcărilor pe ritmul muzicii.Eleganţa în mişcare , ţinuta, le dă celor mici voinţă , frumuseţe şi o postură demnă de invidiat. Îi pregăteşte pentru a lua parte la viaţa socială şi a-şi face noi prieteni. Clubul de dans este un cadru organizat în care mişcarea şi ritmul te învaţă să prinzi aripi. Dansul este un sport spectaculos, fascinant pentru privitori şi captivant pentru oricine.. Te face să ai carismă şi să fii sigur pe tine, te ambiţionează şi îţi dezvoltă un comportament şi o educaţie corectă faţă de cei din jur. Dansul te învaţă să adopţi o postură frumoasă, elegantă şi echilibrată şi în viaţa particulară, nu numai pe scenă. Poziţia corpului poate fi un indicator foarte bun al stării fizice şi psihice în care ne aflăm. Dansul este un exerciţiu extraordinar într-o atmosferă plăcută şi distractivă. Orele de dans reprezintă o oportunitate de a socializa, de a te exterioriza şi a-ţi exprima personalitatea. Cursurile de dans îi educă pe copii încă de mici în echilibrul propriului corp.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

ISU Arges (5)

Câmpulung: Faza zonală a concursului Serviciilor Profesioniste pentru Situații de Urgență

Ieri, pe stadionul municipal Câmpulung, s-a desfășurat etapa județeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Private ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar