Acasă / SOCIAL / Dan Badea: Guvernul Ponta, calamitate naţională!

Dan Badea: Guvernul Ponta, calamitate naţională!

Având 70% din mandatele din Parlament, administraţia publică la picioare şi o opoziţie aproape inexistentă, băieţii din USL, cocoţaţi de aproape un an şi jumătate în vârful puterii, se comportă după bunul plac. Faţă de ce au promis acum doi ani, aproape nimic nu s-a îndeplinit! Dimpotrivă, tot mai mulţi români încep să regrete guvernarea Boc, cea care a luat măsuri radicale pentru a salva ţara de colapsul economic şi care a fost de zeci de ori mai responsabilă decât cea a socialiştilor din USL.
Pensiile au crescut anemic în ultima vreme, creşterea fiind anulată, în realitate, de rata inflaţiei. Investiţiile publice au bătut pasul pe loc, Ponta luând din banii pentru modernizarea infrastructurii şi alocându-i pentru îndeplinirea promisiunilor electorale faţă de categoriile asistate şi clientela politică. Sectorul privat este foarte aproape de colaps, Ponta dorind să ,,ajute’’ firmele şi pe cetăţenii care chiar produc, nu stau cu mâna întinsă, cu noi taxe şi impozite.
Mai nou, angajaţii ANAF trimit către contriabuabilii oneşti adevărate scrisori de ameninţare, că, cine ştie?, poate-poate amărâtul ăla de patron cu 2-3 angajaţi va mai scoate de la teşcherea încă câţiva biştari pentru a susţine statul ineficient. În acest timp, plata arieratelor instituţiilor publice către firmele private este întârziată de luni bune. Cunosc patronul unei mici firme din Piteşti care a ajuns la disperare: Statul i-a blocat conturile pentru neplata a aproximativ 15 mii de euro impozite, când el are de recuperat de la două primării (adică, tot de la stat) contravaloarea unor lucrări de sute de mii de euro.
Statul vrea bani de la o economie pe care a dus-o, în ultimul an şi jumătate, în colaps. ,,Cel mai cinstit guvern’’ este plin de oameni care au mari probleme cu legea, unii dintre ei fiind infractori cu acte în regulă. Ce reformă administrativă ar putea să facă baronul de la Teleorman, cu multe bube pe cap, Liviu Dragnea? Ce modernizare a sistemului de educaţie poate face un premier care el însuşi şi-a plagiat lucrarea de doctorat? Ce reformă a sănătăţii poate face Nicolaescu, care în mandatul anterior de ministru, prin 2008, a tocat zeci de milioane de euro pentru nişte analize obligatorii şi gratuite pentru populaţie care nu au avut nicio noimă?
Numai dacă ne uităm la statistici, România are în acest moment, probabil, cea mai proastă guvernare din 1990 încoace. Ponta a devenit mai arogant decât Năstase, iar camarila lui are o poftă de furat mai mare decât grupul de baroni din prima jumătate a deceniului trecut.
Cât despre politica externă? Praf şi pulbere! Nu spun că predecesorii lor au fost mai cu moţ decât ăştia de acum, dar faptul că suntem paria Europei este cauzat, în primul rând, de modul cum reuşim să folosim pârghia politicii externe.
Poate că şi poporul ăsta, manipulat de antene şi de OTV anii trecuţi, care a votat gunoiul politic din 2012, se va trezi la un moment dat. Poate ne vor trezi alţii, cum a fost în 1989, dar avem nevoie să ne trezim! Am pierdut, pe nimic, băncile, Petrom, ne-am distrus fabricile şi le-am înlocuit cu hipermarketuri şi mall-uri frumos sclipitoare… Dacă mai dăm pe nimic şi aurul, gazele sau sarea, atunci chiar că nu mai merităm să mai fim, ca neam, pe faţa pământului.
Sursa: argesplus.ro Foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Filarmonica Pitești

De Simfonia Lalelelor, Iana Novac și Distinto, concert vocal-simfonic extraordinar

Filarmonica Pitești organizează joi, 18 aprilie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul vocal-simfonic ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar