Acasă / SOCIAL / Dan Badea: ,,Meciul administrației Ploiești-Pitești! 4-0, scor final!’’

Dan Badea: ,,Meciul administrației Ploiești-Pitești! 4-0, scor final!’’

Ușor-ușor, în procesul reorganizării administrative, Argeșul și capitala de județ, Piteștiul, împreună cu ai lor baroni și grupuri de interese își pierd importanța. Pe liderii administrației și politicii din Argeș îi vedem cum își arată mușchii la conferințele de presă, în fața unor jurnaliști cam săraci cu duhul și fără cohones, marea majoritate, însă la capitolul lobby și influență la nivel central sunt zero! Zero barat!

Că ne place sau nu, procesul reorganizării administrative este în plină desfășurare! Primul punct, în meciul administrativ cu Piteștiul, a fost obținut de către reședința județului Prahova prin acapararea unei bune părți din activitatea Finanțelor Publice Argeș. Practic, la Pitești va rămâne o simplă administrație financiară, mulți funcționari publici de la Fisc urmând a fi puși pe liber. Este doar începutul, lunile următoare fiind anunțate și alte reorganizări ale instituțiilor, de fapt esența reformei administrative.

În timp ce județul Prahova este în plin avânt economic, Piteștiul pierde Arpechim și locurile de muncă aferente, iar alți agenți economici, precum Lisa Draxlmaier, anunță disponibilizări masive. Ploieștiul are de 15 ani parc industrial, în timp ce Piteștiul încă așteaptă unul, deși gargaragiul de Pendiuc anunță crearea unuia de vreo trei mandate! Dacă mai amintim de turism, ne stricăm definitiv ziua! Valea Prahovei e plină de turiști indiferent de sezon, în timp ce Argeșul, în ciuda faptului că are niște peisaje mirifice, este praf la acest capitol! Încă un punct marcat de Prahova în competiția cu Argeșul, de data asta la capitolul economic.

Trecem acum la a treia repriză a confruntării dintre cele două județe și ale lor capitale de județ. Poate că pentru mulți nu este un capitol important, dar trebuie să amintim și despre performanțele sportive din cele două regiuni. Petrolul Ploiești face senzație în Europa, calificându-se săptămâna trecută pentru manșa următoare din Europa League! 120 de kilometri la vest, în Pitești, FC Argeș, echipa marelui Dobrin și cea care a câștigat de două ori titlul național, s-a desființat! Pur și simplu, s-a desființat! În acest moment, nu reiese din bâlbâiala ternului și eternului edil Pendiuc dacă Argeș va mai avea, peste ani, o echipă care să continue tradiția celei care, la 60 de ani de la înființare, a murit urât și subit. În plus, Ploieștiul are unul dintre cele mai moderne stadioane din România, în timp ce pe stadionul din Trivale abia s-a pus o amărâtă de nocturnă! Pentru performanțele Petrolului, implicarea autorităților prahovene a fost decisivă.

Ar mai fi de adăugat o diferență netă în favoarea Prahovei! În Ploiești regăsim la conducere administrației locale și județene personaje tinere, cu idei noi și constructive pentru comunitatea prahoveană. În Argeș, regăsim la conducerea Piteștiului un individ plafonat, căruia i-a dispărut viziunea în administrație și care face aproape totul din inerție! La județ, ce să mai zic? Aici îl găsim pe unul dintre cei vechi și cei mai corupți baroni ai PSD, Constantin Nicolescu, de care au ajuns să se ferească până și colegii lui de la București!

Mai vreți capitală de regiune la Pitești, după ce am enumerat diferențele de mai sus?

Sursa : argesplus.ro

Despre Administrator

Citeşte şi ...

transport-de-material-lemnos-confiscat-11

Nu avea calitatea de transportator autorizat pentru această activitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au finalizat verificările privind activitățile de transport ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar