Acasă / EVENIMENT / Datorită lui, un om trăiește!

Datorită lui, un om trăiește!

El este Cătălin. Este pompier și merită din plin să fie felicitat de noi toți. Datorită lui, un om trăiește! Era în concediu în Grecia. Merge spre Muntele Athos, însoțit de doi prieteni, care sunt cu altă mașină, în urma lui. În localitatea Serres, Cătălin vede cum o mașină părăsește carosabilul și se izbește de un stâlp.Imediat a tras pe dreapta, a pus luminile de avarii și a coborât rapid. Ajunge în câteva clipe la mașina accidentată. Șoferul, un bărbat de aproximativ 30 de ani, este încarcerat și nu putea fi scos pe ușă. În jurul mașinii se adună rapid mai multe persoane, care încearcă zadarnic să tragă de ușă.

Cătălin - ISU Arges
Deoarece nu cunoaște limba greacă, Cătălin încearcă să le explice bărbaților în engleză.
– Please, let me help you. I am a fireman in Romania. I know what to do!
Un bărbat a înțeles și le-a transmis celorlalți să procedeze după cum le va explica Cătălin. Avariile erau destul de mari, iar din zona motorului ieșea fum. Pentru că exista pericolul ca mașina să ia foc, decide să efectueze extragerea de urgență. Ajutat de alți bărbați, a scos parbrizul mașinii și reușește să extragă victima.Bărbatul e conștient, dar are dureri puternice în piept și la picioare. Cătălin observă că fumul care iese din mașină este din ce în ce mai puternic. Cu un clește reușește să scoată bornele de baterie și să oprească un posibil incendiu.Între timp, sosesc și pompierii greci. Au stabilizat victima și au mers către mașina accidentată.Cineva le-a explicat ce au făcut și l-au arătat pe Cătălin.

- E român, e pompier român. El l-a salvat!
“Efcharistó, Cătălin!” sunt cuvintele pompierilor greci!
În timpul intervenției Cătălin s-a tăiat la mână, dar din fericire rana a fost una ușoară. Cu mâna bandajată, dar cu sufletul împlinit, el și-a continuat drumul alături de prietenii săi către Muntele Athos.Încă o dovadă că menirea de salvatori a pompierilor este în suflet! Cătălin lucrează în cadrul ISU Argeș – Detașamentul Mioveni. Felicitări, eroule!

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Comemorarea a 20 de ani  Mihăilești, Buzău

Comemorarea a 20 de ani de la tragicul accident din Mihăilești, Buzău

În data de 24 mai 2004, destinul a scris o pagină însângerată a istoriei pompierilor ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar