Acasă / EVENIMENT / Declarații de presă susținute de reprezentanții instituțiilor MAI

Declarații de presă susținute de reprezentanții instituțiilor MAI

O sinteză a declarațiilor de presă făcute astăzi de către reprezentanții instituțiilor MAI în contextul minivacanței cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.
Zonele montane vor fi, cu siguranță, destinațiile cele mai căutate. Vă rugăm să țineți cont de vreme, să vă informați temeinic înainte de a pleca la drum. De asemenea, în zona Transfăgărășan am avut astăzi o cădere de pietre care a blocat circulația pe ambele benzi așa că ar fi util să vă interesați și de starea drumurilor înainte de a pleca. Nu uitați că totuși este ianuarie și lucrurile pot fi imprevizibile. Aveți în vedere și avertizările medicilor legate de numărul mare al cazurilor de viroze respiratorii. Nu vă aglomerați și nu plecați la drum dacă aveți simptome. Adresați-vă medicilor pentru stările de rău, mai ales ale copiilor.

Dragoș-Predescu-directorul-Cancelariei-Prefectului-de-Argeș

“Trebuie să ţinem cont de perioada calendaristică, și să ne informăm înainte de a pleca la drum lung despre condițiile mereo-rutiere de pe traseul pe care urmează să îl parcurgem. Cu privire la dotarea cu anvelope de iarnă, amintim că acestea sunt obligatorii în condițiile în care partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, gheață sau polei, sancțiunea în situația săvârșirii acestei abateri fiind cuprinsă între 9 și 20 de puncte-amendă (între 1.305 și 2.900 de lei). Vă recomandăm să manifestați o atenţie deosebită în ceea ce privește protecția personală, în special la cumpărături și în locuri aglomerate. Dacă planificați să părăsiți locuința, asigurați-vă că ați încuiat ușile și ferestrele. Acordați o atenție sporită locului unde parcați autovehiculul, modului de asigurare al acestuia și bunurilor lăsate în interior” – Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș.

Comisar-Mădălina-Epure-purtătorul-de-cuvânt-al-Poliției-Argeș

“Vom acționa în vederea asigurării ordinii publice la toate evenimentele ocazionate de sărbătorirea Unirii Principatelor Române și anume ceremonii militare cu depuneri de coroane, care vor avea loc în spațiul public atât în Pitești, cât și în Curtea de Argeș. Vom fi prezenți împreună cu Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, la meciul de fotbal din Liga 1 dintre CS Mioveni și Petrolul Ploiești, în data de 21 ianuarie 2023.Pe lângă misiunile de ordine și siguranță publică, jandarmii argeșeni vor fi angrenați în această perioadă și în misiuni de pază și protecție instituțională.Totodată, zonele montane ale județului vor fi în atenția jandarmilor argeșeni, care vor oferi sprijin imediat turiştilor aflaţi în dificultate” – plutonier adjutant Luiza Ciobănescu , purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Argeș.

14ec6a51-bfab-4875-9962-077f97c9d2c7 (2)

“Județul Argeș se află sub incidența codului portocaliu de precipitații abundente și viscol puternic la altitudini de peste 1700 m, până astăzi la ora 20.00. De asemenea, până la data de 21 ianuarie, anul curent, ora 24.00, este în vigoare și o avertizare de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri. Pentru evitarea unor evenimente nedorite, recomandăm cetățenilor să urmărească prognozele meteorologice și să respecte câteva măsuri preventive, cum ar fi: În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora; evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie; sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime și închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii” – Ionuț Tunaru, purtătorul de cuvânt al ISU Argeș.

Locotenent-Ionut-Tunaru-purtatorul-de-cuvant-al-ISU-Arges

“În contextul zilelor libere ce urmează, dacă participați la evenimente cu număr mare de persoane, nu consumați alcool în exces sau substanțe psihoactive. De asemenea, dacă observați în jur persoane aflate sub efectul acestor substanțe, evitați o confruntare directă pentru că orice conflict minor poate escalada. Adulții sunt sfătuiți să nu conducă autoturisme dacă sunt sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. Aceste substanțe afectează funcția vizuală și de percepție, ceea ce poate genera o conduită agresivă în conducere, cu depășiri periculoase, creșterea vitezei, nerespectarea unor indicatoare sau marcaje rutiere. Tinerii sunt sfătuiți să comunice deschis orice problemă cu care se confruntă legată de consumul de substanțe, să apeleze la ajutorul părinţilor, prietenilor apropiaţi, persoanelor de încredere sau specialiştilor, pentru rezolvarea acesteia. Le recomandăm tuturor să evite tentațiile nesănătoase şi să se implice în activităţi cât mai diverse, cum ar fi sportul sau plimbările în aer liber” – comisar Daniel Gheorghe, Centrul Regional Antidrog Pitești.

“Pentru că în perioada imediat următoare se preconizează ca un număr important de cetățeni vor călători sau vor participa la diferite evenimente legate de celebrarea Unirii este foarte important ca toate acțiunile noastre să se defășoare în siguranță și în același timp să dovedim solidaritate și spirit civic atunci când vedem alte persoane aflate în situații de pericol din sfera traficului de persoane.Traficul de ființe umane este una din infracțiunile ale cărei indicii sunt, câteodată, mai greu de sesizat de persoanele vătătmate, de aceea, pe lângă măsurile individuale de precauție este nevoie și de implicarea societății” – Marian Geană, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Comemorarea a 20 de ani  Mihăilești, Buzău

Comemorarea a 20 de ani de la tragicul accident din Mihăilești, Buzău

În data de 24 mai 2004, destinul a scris o pagină însângerată a istoriei pompierilor ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar