Acasă / SOCIAL / Deputatul PP-DD, Mihai Deaconu: “Bâlciul şi zăpăceala de cap la români”

Deputatul PP-DD, Mihai Deaconu: “Bâlciul şi zăpăceala de cap la români”

Zilele comunelor, orașelor, festivalul țuicii, cașcavalului, covrigului cu ou si alte asemenea manifestari se înscriu fără discuție in rândul activităților culturale menite în principal să păstreze tradițiile si obiceiurile strămoșești și să promoveze noi valori existente in localitățile județului nostru.
Toate bune și frumoase, dar ca în anul acesta parcă niciodata nu s-au întrecut primarii noștri în a găsi cât mai multe ocazii pentru a mai trânti câte o zi de sărbătoare în localitatea lor.
Să fie oare acesta un prilej de creștere economică sau mai degrabă un mijloc de a mai scoate niște bani din vistieria și așa sărăcită a primăriilor?
Lăsând la o parte aspectul economic aș dori să mă refer și la aspectul estetic, la imaginea vizuală pe care o crează asemenea „iarmaroace” înființate peste noapte în mijlocul municipiului, orașului, comunei, cu zeci de corturi care mai de care mai țuguiate și mai colorate ca pe timpul ienicerilor si spahiilor, înțepenite unul într- altul pe trotuarele și așa neîncăpătoare .
Pe trotuarele invadate de comercianții care speră să dea un tun cu această ocazie, contra unor taxe de autorizare obținute, de cei mai mulți, pe ochi frumoși, se chinuiesc bieții trecători să-și facă loc printre cutiile cu marfă ,sprijinindu-se de sforile cu care sunt ancorate corturile.
Și cum toaletele lipsesc cu desăvârșire, comerciantii și cumpărătorii folosesc drept scut pentru satisfacerea necesităților fiziologice spatele corturilor, arborii din apropiere și temeliile blocurilor pe post de toalete ecologice.
Pe fondul acestor activități pur comerciale, nimeni nu ia atitudine asupra modului in care se derulează, nimeni nu verifică legalitatea actului comercial în sine, existența caselor de marcat, impactul asupra mediului și multe alte aspecte care derivă din această „afacere.”
Dacă se va merge în continuare pe ideea că: Dacă-i bâlci, păi bâlci să fie!, atunci nu vom putea niciodată să ridicăm ștacheta la nivelul țărilor în care autoritățile au un grad mare de implicare în asemenea activități și totul se desfășoară civilizat si legal.
Cristian Toma

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Fernando Mihalache

Program argentinian și spaniol, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 22 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar