Acasă / EVENIMENT / Descinderi in cluburi. Tineri prinşi cu droguri

Descinderi in cluburi. Tineri prinşi cu droguri

Sub motto-ul „Uniţi pentru viaţă” al Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), Centrul Regional Piteşti, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Argeş au desfăşurat, în perioada 11 – 13 iunie, o acţiune în premieră pe linia prevenirii şi combaterii consumului de droguri împreună cu Poliţia şi Jandarmeria Argeş şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Au fost vizate terase, cluburi, pub-uri, alte localuri publice un de oamenii legii le-au explicat tinerilor şi adulţilor ce consecinţe poate avea consumul de alcool ori stupefiante. Totodată, pentru prima dată au fost folosiţi ochelari care simulează starea de deteriorare produsă în organism de alcool sau alte substanţe psihotrope.
„Instituția Prefectului sprijină această acțiune. Consider că este esențial să conștientizăm cât rău pot face drogurile, dar și consumul excesiv de alcool”, declara prefectul Radu Perianu.
Astfel, în ziua de 11 iunie, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu reprezentanții ANA şi CPECA, au desfășurat activități de informare și conștientizare cu privire la efectele negative ale consumului de substanțe etnobotanice precum și ale consumului de alcool. De asemenea, au fost desfăşurate activităţi specifice în vederea depistării, atât a conducătorilor auto, care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor psihotrope, cât și a persoanelor care dețin sau consumă substanțe interzise.
Aşa se face că, în noaptea de 11 spre 12 iunie, a fost organizată și desfășurată o acțiune de amploare, cu forțe mărite, la un club din comuna Budeasa, pentru prevenirea și combaterea consumului și deținerii de substanțe interzise. Aproape 60 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, investigații criminale, rutieră, de combatere a criminalității organizate, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, împreună cu 12 jandarmi şi cu sprijinul de specialitate al Brigăzii Operaţiuni Speciale Piteşti au acționat în incinta și în zona adiacentă clubului, ocazie cu care au fost legitimate 130 de persoane.
În acest context au fost depistate două persoane asupra cărora au fost găsite substanțe cristaline, de culoare albă, susceptibile a avea efect psihoactiv (aproximativ un gram de fiecare). Cei în cauză au fost conduşi la sediul poliției pentru audieri, urmând a fi efectuate procedurile legale, iarsubstanțele susceptibile a fi droguri au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, precizează poliţia judeţeană, care atrage atenţia asupra efectului dezastruos pe care-l poate avea consumul de alcool şi stupefiante, inclusiv substanţele cu efect psihoactiv cunoscute şi sub numele de etnobotanice.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

incendiu auto (1)

Autoturism cuprins de flăcări 

În urmă cu puțin timp,a fost semnalat un incendiu izbucnit la un autoturism în municipiul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar