Acasă / EVENIMENT / Dosare prnale pentru braconaj piscicol

Dosare prnale pentru braconaj piscicol

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş şi Serviciului de Poliţie Transporturi Argeş, împreună cu personal de specialitate din cadrul A.J.V.P.S. Argeş, au acţionat pe raza barajelor de acumulare de pe râul Argeş, între localităţile Vâlcele şi Căteasca, pentru prevenirea şi combaterea actelor ilegale de braconaj piscicol.

S.Ş., de 61 ani, din Stefanesti, jud. Argeş, a fost depistat de poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Argeş pe canalul de fugă al Barajului de acumulare Goleşti, raza municipiului Piteşti, care folosindu-se de o plasă tip „monofilament”, ataşată la o mulinetă, a capturat cantitatea de cca. 2 kg peşte.
De asemenea, la verificarea autoturismului proprietate personală, aflat în apropiere, în portbagajul acestuia a mai fost găsită o plasă tip „monofilament”.
S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj piscicol, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 65 lit.a din OUG 23/2008R, fiind ridicate în vederea cercetărilor uneltele de pescuit neautorizate şi cantitatea de 2 kg peşte.

Totodată, a mai fost identificat S.M., de 46 ani, din com. Răteşti, jud. Argeş, care a fost surprins pescuind cu două undite tip „telescopic” în barajul de acumulare Udeni, pe raza com. Căteasca, jud.Argeş.
Acesta nu avea asupra sa permisul sau autorizaţia de pescuit sportiv, fiind sancţionat contravenţional conform art. 58 lit.b din Lg. 23/2008R, cu amendă de 300 lei. Cele două undiţe folosite au fost ridicate în vederea confiscării.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au mai legitimat şi verificat 18 persoane.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

furt bare metalice

Reținute de polițiști pentru furt calificat

În dimineața zilei de 27 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar