Acasă / SOCIAL / Europa – spațiu al diversității și al valorilor

Europa – spațiu al diversității și al valorilor

Centrul Europe Direct Argeș, alături de Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș, va organiza în data de 9 mai 2014, începând cu orele 10.00, un eveniment de celebrare a Zilei Europei, într-o manieră interactivă.
Evenimentul va debuta cu flashmob-ul Ziua Europei, realizat de voluntari ai Centrului Europe Direct Argeș. Tinerii participanți vor putea lua parte la patru workshop-uri, care se vor desfășura concomitent și vor avea tematici diferite: diversitatea țărilor europene, oportunități de voluntariat – șanse reale de dezvoltare pentru tineri, părinții fondatori ai Uniunii Europene și moneda euro adoptată de 18 din cele 28 de țări membre, Europa copiilor.
Evenimentul se adresează tinerilor, elevi de diferite vârste, de la instituțiile de învățământ din județul Argeș. De la ora 10:00 la ora 12:00 vor avea loc 2 ateliere cu exerciții aplicative și atractive, adresate tinerilor argeșeni cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, iar de la ora 12:00 la ora 14:00 sunt invitați să participe toți tinerii care doresc să obțină diverse informații cu privire la stagii de practică în instituțiile comunitare sau oportunități de a face voluntariat pe plan local sau european. De asemenea, vor putea vizita colțul, special amenajat, de promovare a unor elemente specifice din țări membre ale Uniunii Europene precum Franța, Irlanda, Danemarca, Olanda, Spania sau Grecia.
În cadrul evenimentului, va avea loc concursul de cultură generală ”Tu prin Europa!”, iar atracția principală o va constitui ”Colțul fotografiei europene”, locul unde toți cei care doresc, pot face fotografii cu steagul țării preferate din Uniunea Europeană, fără a trebui să ajungă la Bruxelles ori Strasbourg.
Pe toată durata evenimentului, standul expozițional cu materiale informative pe diverse teme europene va fi la dispoziția publicului, iar la etajul 1 al Bibliotecii Județene va putea fi vizualizată expoziția Drepturile cetățeanului european.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Filarmonica Pitești

De Simfonia Lalelelor, Iana Novac și Distinto, concert vocal-simfonic extraordinar

Filarmonica Pitești organizează joi, 18 aprilie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul vocal-simfonic ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar