Acasă / SOCIAL / Exerciţiu comun româno-bulgar „Joint Risk Management 2014”

Exerciţiu comun româno-bulgar „Joint Risk Management 2014”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a participat, în perioada 07.04. – 12.04.2014, în Zimnicea, judeţul Teleorman, cu personal şi tehnică, la un exerciţiu comun româno-bulgar „Joint Risk Management 2014”.
Acest exerciţiu a reprezentat ultima etapă a Proiectului strategic „Joint Risk Monitoring during Emergencies in the Danube Area Border”, finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 şi la care Inspectoratul General Pentru Situaţii de Urgenţă este lider, având drept partener principal Directoratul General de Pompieri şi Protecţie Civilă din Bulgaria.
Prin proiect s-a achiziţionat tehnică specializată destinată gestionării situaţiilor de urgenţă pe ambele maluri ale Dunării, ceea ce va asigura o capacitate de răspuns credibilă şi eficientă, prin diminuarea timpului de răspuns în cazul evenimentelor de amploare şi intensitate deosebite. În acest sens, tehnica de intervenţie achiziţionată prin proiect va fi utilizată în comun – în cazul situaţiilor de urgenţă cu efecte pe teritoriul ambelor state partenere, fiind îndeplinite cerinţele de interoperabilitate prevăzute de standardele operaţionale aplicabile la nivelul U.E.
În cadrul exerciţiului, echipa ISU Argeş a participat cu personal şi tehnică, alături de echipaje din alte judeţe (Teleorman, Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Olt, Dolj şi Mehedinţi) şi din Bulgaria, în echipa naţională de căutare-salvare, dar şi în administrarea şi conducerea bazei de operaţii.
Exerciţiul a avut drept scop testarea practică a instrumentelor de facilitare şi reglementare a cooperării bilaterale transfrontaliere în situaţii de urgenţă şi operaţiunilor de răspuns la dezastre.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

transport-de-material-lemnos-confiscat-11

Nu avea calitatea de transportator autorizat pentru această activitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au finalizat verificările privind activitățile de transport ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar