Acasă / SOCIAL / Festivalul – concurs ”Sus pe Argeș la izvoare” – ediția a IV-a, în perioada 28-29 august, la Teatrul Al. Davila Pitești

Festivalul – concurs ”Sus pe Argeș la izvoare” – ediția a IV-a, în perioada 28-29 august, la Teatrul Al. Davila Pitești

În perioada 28-29 august, la Teatrul Al. Davila Pitești, începând cu ora 20.00, va avea loc Festivalul – concurs de muzică tradițională veche ”Sus pe Argeș, la izvoare” – ediția a IV-a, în organizarea Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, în parteneriat cu Teatrul Al. Davila și CJCPCT Argeș, eveniment cuprins în cadrul ”Sărbătorilor Argeșului și Muscelului” – ediția a VII-a.
În cele două zile de festival, după desfășurarea concursului vor susține recitaluri: Ionuț Dolănescu, Petrică Mâțu-Stoian, Nineta Popa-Ionescu, Valentin Grigorescu, Ionuț Cârstea, Mihaela Chirițescu, Ansamblul folcloric ”Trakia Haskovo” – Bulgaria, Ansamblul Școlii ”Aba Teachers College” – China, profesorii și elevii Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, acompaniați de Orchestra ”Doina Argeșului” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș.
Concurenții vor fi din China, Bulgaria, de la Școala Populară de Artă ”Tudor Jarda” din Cluj, precum și de la școlile populare din Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea și din Pitești.
Festivalul urmărește promovarea instrumentelor tradiționale, precum țambalul, acordeonul, cavalul, taragotul, naiul, fluierul și cimpoiul.
De asemenea, din dorința de a transmite către tânăra generație dragostea pentru cântecul tradițional, în cadrul recitalurilor, fiecare dintre invitații de marcă ai festivalului va interpreta câte o melodie cu elevi ai Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, creând astfel o punte de legătură de la un artist consacrat, la un tânăr interpret.
Prețul unui bilet este de 10 lei, putând fi achiziționat de la Casa de bilete a Teatrului Al. Davila. Festivalul concurs va fi televizat de postul FAVORIT TV.

Gabriela Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” (1)

Activitate educativă a polițiștilor locali, la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”

Miercuri, 28 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Locale Pitești au fost prezenți în mijlocul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar