Acasă / SOCIAL / “Gaiţele” se va juca la Mioveni

“Gaiţele” se va juca la Mioveni

Centrul Cultural Mioveni în parteneriat cu Consiliul Local şi Casa de Cultură a Sindicatelor “Dacia” Mioveni oferă gratuit publicului iubitor de artă teatrală, spectacole gratuite de teatru. După ce în urmă cu două săptămâni, actorii Teatrului “Masca” din Bucureşti au jucat cu sala plină, piesa de teatru “Slugă la doi stăpâni“, urmează ca actorii Teatrului Al. Davila Piteşti să joace piesa de teatru “Gaiţele” de Alexandru Kiriţescu.
Spectacolul va avea loc în Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor “Dacia” din Mioveni, pe data de 31 octombrie, ora 18:00, iar intrarea va fi liberă.
Gaiţele din piesa lui Kiriţescu sunt nişte găini bătrâne cu accent oltenesc, care s-au sălbăticit de atâta singurătate împărţită la trei. Confiscă părţile frumoase ale vieţii altora şi nu le mai dau înapoi. Devorează colaci, colivă (în general, moartea) şi se simt revitalizate de bârfă.
Tragicomedie rară, intens ironică, având o schemă dinamică aproape minimalistă, piesa Gaiţele este tăioasă prin modul în care împarte tipologiile. Oferă roluri foarte puternice actorilor din prim-plan. Intrarea este gratuită !
Cristian Toma

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Topoloveniul se va înfrăți cu orașul german Poessneck

Protocol de înfrăţire

Duminică, Topoloveniul se va înfrăți cu orașul german Poessneck, sens în care o delegație avându-l ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar